Unde sunt OAMENII?

Unde sunt OAMENII?

Imi place sa privesc oamenii. Si observ adesea defectele celor din jurul meu. Poate pe unele le remarc pentru ca le am si eu. Cu totii avem defecte. Diferenta o face insa capacitatea de a constientiza acest lucru si dorinta de a te schimba atunci cand afli ce nu e bine.
Imi place sa privesc oamenii. Dar de la o vreme nu mai imi place ce vad. Vad cum ei inceteaza sa mai fie… oameni. Diferenta dintre noi si animale este ca noua ne-a fost lasat darul de a rationaliza, darul de a gandi logic cursul vietii. Insa oamenii inceteaza sa acceseze aceasta calitate si incep, din ce in ce mai tare, sa devina niste simple vietati care se vaneaza unele pe altele. Se “mananca” unele pe altele in cel mai josnic mod cu putinta.
Oamenii inseala fara sa se gandeasca la ceea ce pateste victima faptelor lor. Oamenii jignesc, agreseaza si uita sa iubeasca. De fapt, oamenii uita ce inseamna “omenia”. Nu pot sustine definitia acestui cuvant.
Oamenii nu pot avea toate calitatile slefuite, insa trebuie sa invete sa nu faca rau celor din jur si sa adopte comportamentul adecvat unei societati.
Oamenii uita de moralitate, de sinceritate si respect. Uita ca fac parte dintr-o lume, in care nu reusesti doar “mancandu-i” pe cei din jurul tau.Trebuie sa rumegi ceea ce ti-a fost lasat pana sa intelegi importanta ta. Apoi vei actiona conform vointei tale, dar in asa fel incat sa nu ranesti pe nimeni. Nu e vorba de rani fizice, ci de cele psihice.
Oamenii sunt superficiali. Pentru ei conteaza doar modul in care se prezinta in fata celorlalti, nu maniera in care se integreaza in societate. Conteaza sa ajunga unde si-au propus, nu modalitatea prin care o fac. Oamenii ar trebui sa ii ajute pe semenii lor sa urce cate o treapta, nu sa le puna piedica sau sa ii doboare.
Nu imi place sa vorbesc despre un subiect atat de delicat, respectiv despre preoti, dar sunt revoltat. Unii intrec masura. Si ma refer la cei pentru care religia si invataturile lui Dumnezeu au devenit o afacere. Am fost prezent recent la o intalnire cu un ”preot” care a sustinut ca bisericile trebuie sa fie mari si grandioase pentru a putea “ademeni” crestinii. Deci cei care cred in Dumnezeu trebuie sa fie ademeniti? Asta conta pentru el? Sa ademeneasca oameni prin frumusetea bisericii si maretia ei, nu prin felul in care el impartasea invataturile divine. Inca o data, s-a dat dovada de lipsa de respect si omenie. Unii oameni ar fi in stare sa “roada” din ceilalti.
Nu de mult timp, un ministru a sustinut ca nevestele care sunt intretinute de barbatii care lucreaza in starinatate sunt infidele, iar copiii lor niste depravati. Imi pare rau sa il contrazic pe acest “om”, dar acei tati lucreaza in strainatate din cauza lui si a altora ca el. Pentru ca cei care fura nu suntem noi, ci ei. Daca s-ar fi dat ocazia parintilor nostri sa lucreze in tara, ar fi facut-o. Nu cred ca este usor sa stai ani de zile singur, in tari in care nu cunosti pe nimeni, sa pleci fara sa stii sa te descurci acolo. Dar este normal sa vii la o emisiune si sa critici familii care stau aproape dezbinate din cauza lor, ai oamenilor care stau fara sa faca nimic, fura si uita ca suntem oameni.
Ma multumesc sa inchei fara sa jignesc pe cineva, chiar daca, recunosc, imi vine sa o fac. Dar am invatat ca daca vreau o schimbare, trebuie sa incep cu mine. Nimeni nu va avea potentialul, daca nici eu nu il voi avea.
Le multumesc oamenilor care sustin ca religia consta in averi si ca a munci cinstit creeaza monstri. Datorita lor, eu voi avea un exemplu negativ pe care stiu ca nu vreau sa il mai intalnesc, pe cand ei vor ramane aceleasi persoane “transparente” si nesemnificative pentru viziunea mea sau a noii generatii!

George Buraga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *