Scolile din sectorul 3 al Capitalei introduc catalogul electronic

Scolile din sectorul 3 al Capitalei introduc catalogul electronic

Odata cu inceputul anului scolar, pe 14 septembrie, in scolile din sectorul 3 al Capitalei vor fi introduse cataloage electronice. Este vorba despre un proiect-pilot desfasurat cu sprijinul administratiei locale a sectorului 3 si al Ministerului Educatiei.
Cum se va desfasura notarea? Simplu. Fiecare profesor va avea un laptop si va inscrie in formatul electronic al catalogului notele si absentele elevilor. Aceste informatii pot fi trimise in timp real parintilor, fie prin SMS, fie printr-un e-mail.
Robert Negoita, primarul sectorului 3, este de parere ca acest sistem – nou in Romania – va simplifica si va imbunatati comunicarea dintre scoala si parinti, ceea ce va duce, desigur, la rezultate mult mai bune la invatatura, avand in vedere ca acestia vor afla rapid rezultatele copiilor lor, dar si despre eventualele “chiuluri”de la ore. Negoita spera ca prin sporirea controlului pe care parintii il vor putea aplica asupra activitatii scolare a copiilor lor, numarul absentelor va scadea cu cel putin 20%.
De aceeasi parere este si Sorin Campeanu, ministrul Educatiei, care a participat la lansarea proiectului. In acelasi timp, sistemul ii va ajuta pe profesori in ceea ce priveste raportarile pe care le au de facut, ele rezumandu-se in acest caz doar la apasarea unei taste. Ministerul Educatiei preconizeaza introducerea catalogului electronic in toate scolile din tara pana in anul 2020, prin accesarea de fonduri europene.
Catalogul electronic este bine primit de catre profesori pentru ca elimina in mare parte birocratia pe care erau nevoiti sa o urmeze. In acelasi timp se vor evita greselile, iar informatia va ajunge imediat la parinti. Atat profesorul cat si elevul si parintele vor avea cate un cod de acces in program. Parintele va primi codul de acces printr-o instiintare de la Primarie sau de la scoala si va putea intra in sistem atat de pe calculator cat si de pe telefonul mobil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *