Sticluta cu fericire

Sticluta cu fericire

De cate ori ati fost tristi pana acum? De cate ori ati simtit ca nu o sa mai fiti fericiti niciodata? De cate ori vi s-a intamplat ceva atat de grav incat sa fiti deprimati sau nervosi, stresati pentru o perioada mai lunga de timp? De mai multe ori, nu-i asa? Si mie…
Acum o sa va intreb altceva: de cate ori ati fost fericiti? Vreau sa spun, cu adevarat fericiti? De cate ori ati simtit ca lumea e a voastra, ca nimic nu va mai poate sta in cale? De cate ori ati simtit ca soarele rasare dimineata doar pentru voi? De cate ori ati simtit ca totul e atat de frumos incat e imposibil sa existe ceva urat pe lumea asta? Nu de multe ori, nu-i asa? Mda… Asa a fost si cu mine…
Si cu toate astea, cu ce ne ajuta sa fim suparati? Cu ce ne ajuta toata toata tristetea, toata supararea? Ne face mai buni, mai frumosi, mai inteligenti, mai intelepti? Din contra! Ne face sa aratam mai batrani, sa fim mai rai, mai nervosi, ne ia din atentie si ne intuneca gandirea. Si vreti sa va mai spun ceva? Pe nimeni nu intereseaza cat esti de trist sau de ce (bineinteles ca nu ma refer la familie, prieteni etc.) Asa ca, ce rost are?
Iata ce va propun eu: fiti fericiti! Nici nu stiti cat sunteti de frumosi cand zambiti! Lasati lacrimile in spatele portilor sufletului si nu le mai dati drumul. Ele nu trebuie sa mai apara in ochii vostri! Si daca apar, sa fie de fericire! Cine stie pe cine puteti molipsi cu fericirea voastra! Fiti fericiti, oameni! Toata lumea merita sa fie fericita!

In loc de drogul negru si mortal al tristetii, de ce sa nu ne punem in ceasca de ceai de dimineata o picatura din sticluta cu… fericire?

Patricia Iota

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *