Eu, tipa dintr-a zecea

Eu, tipa dintr-a zecea

Buna, pushtiule!
Daca traiesti cumva izolat intr-un iglu din Alaska sau esti vreun razboinic retras intr-o cabanuta din inima Siberiei sau un pustnic intr-o pestera din Penini, afla ca…. *tobe!!!!* A INCEPUT SCOALA LUNI! *multimea aclama innebunita!!!!*
Bun. Sunt ferm convinsa ca stiai deja, numai ca… simteam nevoia sa dramatizez un pic.
Pe scurt: sunt doua feluri de elevi in tarisoara noastra draga, bogata, culta si extraordinar de sistematic organizata (asa cum e evidenta economica):
a) Cei care urasc scoala mai mult decat… ei bine, n-am termen de comparatie pentru asta (m-ai prins!). Cei care se trezesc cu greu, injurand in fiecare dimineata, la fel de mohorati precum o zi de toamna deosebit de jilava. Care intra cu ghiulele si lanturi grele la picioare pe poarta puscariei cu garduri atat de inalte incat iti pica palaria din cap daca indraznesti sa privesti lumina zilei. Sunt elevii care-si cara in ghiozdanul jerpelit si zdrentaros propria greutate in tone si care tre’sa stea sa-si stoarca creierii la ore cu Hitleri ruginiti, dati disparuti de Moarte (ii cauta pe-acasa si nu-i afla ca-s la ore) care stau cu nonsalanta, dezinteres si plictiseala pe “tron” si zic: “Voi conspectati (sau faceti exercitiul cutare) ca eu tre’sa iau salariu!” *cascat molcom*.
b) Eu – tipa care abia a asteaptat sa “vina scoala” (cu 2 saptamani inainte sa inceapa), pentru simplu fapt ca s-a cam plictisit si de-abia, de-abia a asteaptat sa-si vada colegii si profesorii si sa rada la glume proaste, sa depuna eforturi in scopul bunei desfasurari a lucrului pentru informarea echipajului sau a matelotului cutare (Nu, nu ma refer la copiat! Nici vorba! Cum sa ma refer la copiat? Doamne Fereste!) Fetita care scrie articole in timpul minunatelor ore folositoare (Nu, nu ma refer nicicum la Religie. Am zis eu vreodata ca religia e unda dintre cele 10 materii useless, ce Satan?)… Sau care bea cafea si citeste romane politiste in cele mai friguroase pauze mari din toiul iernii sau fredoneaza random prin clasa si sterge ritmic tabla, doar pentru simplul fapt ca e plictisita…
Am uitat sa pomenesc despre profesori! O, da! Profesorii… Am cativa profesori de care-s foarte atasata, pentru simplul fapt ca-s oameni faini. Poate ca, daca n-ar fi ei, nu m-ar interesa scoala. A dat Domnul sa am parte si de profesori minunati, care sunt in primul rand oameni. Care te inteleg si incearca sa te ajute: oameni care stiu sa-si faca materia atat de interesanta incat uiti pur si implu sa-ti ridici maxilarul toata ora si uiti de telefonul care-ti face ocheade din banca. Ce mai? Oameni faini care stiu cum sa-si faca treaba si, pe deasupra, mai au si glumele la ei! Ce-ti mai trebuie?
Mai sunt (pentru unii) si cafelele mai bune de dimineata, fiindca-s savurate cu dragoste, admiratie si compatimire alaturi de colegi. De asemenea este mai distractiv si statul la coada pentru mancare, fiindca auzi toate glumele proaste ale prietenilor tai. Ce sa mai? Rai, frate, rai!
Lasand gluma la o parte, ma bucur si ma simt bine ca a inceput noul an scolar. Incepuse sa-mi fie dor de toti si de toate. Intr-un fel ma bucur pentru ca sunt in clasa a X-a, dar o parte din mine se infioara putin la gandul ca mai am doar doi ani iar apoi va trebui sa-mi iau viata in propriile maini. Desi stiu foarte bine ce vreau si sunt ferm convinsa ca o sa am un viitor stralucit, uneori simt ca parca nu sunt pregatita. Ma simt micuta, nestiutoare si vulnerabila. N-ai cum sa stii ce-ti rezerva viitorul pana nu te iei la tranta cu el. Iar in unele cazuri mai triste afli ca-i cat taica-tu si numa’ ce te trezesti ca-ti da una de n-o poti duce… Dar asta este alta poveste despre care o sa vorbim intr-unul din articolele urmatoare.
Cert este ca, draga pushtiule, tu cel care efectiv ti-ai pierdut un pic din zilele-ti numarate sa-mi faci favoarea de a citi una dintre creatiile mele – ar trebui sa te bucuri de fiecare zi din viata ta pentru ca aceasta va fi o amintire si depinde numai de tine daca o faci placuta sau nu.
Read ya’ sun, brrrro!

Daiana Rob

One comment on “Eu, tipa dintr-a zecea

  1. Ce says:

    N-am sa va inteleg niciodata pe voi. Daca va e dor de colegi, de ce nu iesiti afara?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *