Cand copiii se transforma in profesorii parintilor si bunicilor

Cand copiii se transforma in profesorii parintilor si bunicilor

Bunicul meu ar fi interesat sa vada ce mai posteaza rudele si prietenii pe Facebook, dar uita mereu cum sa intre, cum sa raspunda la un mesaj sau sa dea “like”. Totusi, isi doreste sa se descurce si chiar sa invete mai multe despre asta. Bunica nici acum nu stie sa trimita un sms sau sa le citeasca pe cele care le primeste. Dar mi-am pus in cap sa-i invat si sa-i ajut sa depaseasca “obstacolele” tehnologiei.
Dupa parerea mea, tehnica avansata poate fi inteleasa si folosita intr-un mod favorabil atat de tineri cat si de persoanele mai in varsta.
Pe de o parte, sunt de acord cu faptul ca cei tineri pot sa se descurce mai bine cu toate noutatile tehnologice decat generatia parintilor si mai ales a bunicilor nostri, deoarece tehnica a avansat considerabil in ultimii cativa ani.
Pe de alta parte, nu sunt de acord cu cei care spun ca persoanele mai in varsta nu au sanse sa faca fata acestei evolutii. Sunt de parere ca nu este prea tarziu pentru nimeni sa invete ceva nou.
De exemplu, unii parinti pot invata de la copiii lor, iar bunicii de la nepoti, sa se descurce cu noile tablete, computere, telefoane si aplicatii. Tot ce trebuie este rabdare si determinare si din partea celor care vor sa invete, dar si din partea noastra, a copiilor, cei care ii putem invata pe ei.
In concluzie, eu cred ca tehnologia avansata este pentru toata lumea. Asa ca dragi bunici, pregatiti-va sa invatati si voi ceva de la mine, asa cum si eu am invatat atatea lucruri de la voi.

Andrei Bucur, elev clasa a IX-a la Liceul I.L. Caragiale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *