Windows 10 primeste aplauze pentru varianta finala

Windows 10 primeste aplauze pentru varianta finala

In sfarsit, a aparut si varianta finala a mult-asteptatului program de operare Windows 10, considerata de specialisti ca fiind cea mai reusita versiune de pana acum a celor de la Microsoft.
Calitatea principala a programului consta in faptul ca poate fi rulat pe orice tip de suport, de la smartphone pana la servere de mare putere, dar si pe tablete, laptop-uri, PC-uri sau Surface Hubs cu rezolutie mare. Si, desigur, pe consolele de jocuri tip Xbox One.
Astfel, acest caracter de “universalitate” va elimina incompatibilitatea dintre un device sau altul si va usura transferurile intre ele.
Microsoft spera sa atraga un milliard de utilizatori in trei ani, oferind posibilitatea de upgradare gratuita pentru cei ce utilizeaza in prezent Windows 7, 8 si 8.1. In functie de hardware-ul folosit, instalarea programului poate dura intre 20-90 de minute.
Iata cateva dintre cele mai importante aplicatii (considerate avantaje) pe care le contine Windows 10:
Cortana, asistentul personal, devenit deja familiar utilizatorilor de telefoane cu sistem de operare Windows. Este gandit in asa fel incat sa poata rivaliza cu Siri , de la Apple si cu Google Now. La fel ca si Siri, Cortana utilizeaza motorul de cautare Bing.

cortana

Windows Hello este un sistem nou de tip sign-on, care da posibilitatea recunoasterii fetei utilizatorului, daca acesta foloseste o camera compatibila de tip IntelRealSense.
Action Center inlocuieste bara de aplicatii Charms, din varianta Windows 8, incluzand notificari si un acces mai rapid la diversele setari.
Task View permite vizualizarea concomitenta a tutror programelor care ruleaza la un moment dat.
Groove este o noua aplicatie pentru muzica ce inlocuieste Xbox Music. Aceasta noua aplicatie poate importa si rula selectiile tale aflate in Google Play sau ITunes.
Continuum permite comutarea intre modul tableta si modul desktop, si va fi utilizata in special la smartphone-urile cu Windows 10, pentru a le putea utiliza ca pe niste ecrane de PC.
DirectX 12 este o aplicatie dedicate jocurilor, foarte eficienta si care mentine bateria pentru mai mult timp.
Programul include si un browser foarte rapid, Edge, pe care specialistii il considera mai rapid decat Internet Explorer sau Chrome.
Iata doar cateva argumente pentru care Windows 10 primeste deja aplauze din partea specialistilor si a presei de profil. Atentie, insa: anumite aplicatii reclama un nou hardware.

(sursa: The Guardian)

One comment on “Windows 10 primeste aplauze pentru varianta finala

  1. DAn. says:

    S-au intrecut pe ei insisi!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *