Eu vreau sa fiu actrita si nimeni nu ma poate opri din drumul meu!

Eu vreau sa fiu actrita si nimeni nu ma poate opri din drumul meu!

Cine sunt si ce vreau sa fac cu viata mea? Aceasta este o intrebare pe care adolescentii si-o pun destul de des. Si, de cele mai multe ori, gasesc raspunsul cu care pornesc, plini de incredere, pe drumul vietii.
Cand vine vorba despre viitor, adolescentii prefera sa ia decizii pe moment – nu din vreo alta cauza, ci datorita faptului ca ei traiesc fiecare moment la maxim. Pe de alta parte, adultii prefera sa-si noteze toate planurile pe hartiute multe si micute, neoferind visurilor nici macar o singura sansa. Adolescentii refuza sa-si noteze visurile, ei pornesc sa si le implineasca, chiar daca sunt abia conturate.
Gandindu-se la viitoare meserii, adolescentii sunt convinsi de faptul ca fie ajung sa lucreze exact acolo unde vor ei, fie ajung angajati la salubrizare. Adultii care pastreaza hotararea si curajul adolescentei sunt aceia pe care astazi ii vedem la televizor sau despre care auzim ca sunt mari oameni de afaceri sau cunoscuti scriitori, pentru ca acestia au decis sa dea o sansa viselor lor sa prinda cu adevarat aripi.
Un sondaj de opinie sugereaza faptul ca adolescentii, fie acestia din Romania sau din alte tari, in procent de peste 50%, prefera sa indeplineasca meserii in cadrul lumii artistice, precum pictor, scriitor, poet, cantaret. Iar unii ar accepta si un post de maturator intr-unul din marile teatre ale lumii, numai ca sa fie cat mai aproape de visul lor…
Imaginati-va o lume in care fiecare adult sa aiba personalitatea si curajul unui adolescent, sa nu se teama ca un vis l-ar putea rapune!
Realitatea fiecaruia dintre noi nu este altceva decat un vis – visul nostru – pe care in niciun caz nu trebuie sa-l lasam pictat de culorile altora! Este visul nostru, asa ca de ce sa fie culorile lor?
As vrea sa va indemn sa aveti incredere in voi si in resursele voastre uimitoare! Si sa nu-i lasati pe altii sa va coordoneze miscarile. Dansati pe melodia voastra, in ritmul vostru, cu pasi de dans imaginati de voi! Dansati acum! Alegeti-va meseriile care va reprezinta. Fiti actori, medici, astronauti, daca asta vreti. Fiti maturatori, daca asta va inspira! Fiti orice, dar nu-i lasati pe altii sa aleaga pentru voi! Nu fiti politisti doar pentru ca tata si-a dorit sa fie asta si nu a avut ocazia! Nu fiti genii in materie de poezie doar pentru ca mama voastra si-a dorit un sot romantic si nu l-a primit!
Si inca ceva… Nu stati in umbra, doar pentru ca altii se tem ca voi ati putea straluci prea tare! E momentul vostru! Puteti si aveti dreptul sa decideti pentru vietile voastre!

Sinziana Constantinescu

P.S: Eu vreau sa fiu actrita si nimeni nu ma poate opri din drumul meu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *