Vara, soare… Da! Plictiseala… Nu!

Vara, soare… Da! Plictiseala… Nu!

In sfarsit a sosit si bine-meritata noastra vacanta de vara! Pentru unii urmeaza o perioada grea din cauza examenelor de bacalaureat sau admiterii la liceu. Bafta tuturor!
Dar sa revenim la noi, cei lipsiti de astfel de griji. Cum facem ca aceasta vacanta sa fie una de neuitat? Eu m-am gandit destul de mult timp la acest lucru. Ce voi face aproape trei luni de zile ca sa potolesc plictiseala? Pai, la fel ca toti pushtii, voi da deoparte manualele din anul care tocmai a trecut, asa ca nu se pune problema timpului petrecut cu caietul de matematica in fata. Sincera sa fiu, vara asta vreau sa fiu… exploratoare! Cum adica? Adica vreau sa descopar lucruri noi in obiceiuri vechi. O sa petrec mult timp in natura, asa cum faceam si pana acum, dar o sa incerc sa privesc in jurul meu cu alti ochi… O sa dau gata zecile de carti pe care mi le-am propus sa le citesc de ceva timp. Da, cu siguranta voi face asta!
Ma gandesc acum la adolescentii care si-au propus sa-si petreaca zilele in fata calculatorului, “perfectionandu-se” la “materia“ jocuri video. Ei bine, trebuie sa ii convingem cumva ca vara este la moda… Realitatea, nu virtualul!
De ce sa nu iesim in parc sau sa mergem in excursie la munte, sa ne bucuram de mirosul ierbii acoperite de roua diminetii si de cate un apus aproape romantic? De ce sa nu mergem la piscina cu prietenii sau cu familia? De ce sa nu ne facem un jurnal in care sa ne notam toate gandurile de peste zi? De ce sa nu ne apucam de ceva cu totul si cu totul nou, cum ar fi… skateboard-ingul? (de mana cu cea mai buna prietena, cel putin la inceput Smile). Haideti, eu zic ca suna bine! Adica, despre asta este vara, nu? Nu am absolut nicio problema cu calculatoarele! De fapt, chiar imi place sa petrec cateva ore im fata unuia pentru a-mi urmari serialele favorite, doar ca vara asta vreau sa fie diferita de toate celelalte! Vreau sa profit la maxim de fiecare zi!
V-am convins cu pledoaria mea? Oare peste trei luni imi veti spune ca v-ati distrat de-adevaratelea in vacanta asta? Eu sper ca da! De fapt, sunt sigura asa va fi!
Va doresc sa aveti o vacanta de neuitat!

Diana Tanase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *