Valencia, orasul cu un climat aproape perfect

Valencia, orasul cu un climat aproape perfect

Valencia (in spaniola: Valencia [ba’lenθja]; valenciană: València [va’ɫɛnsia]) este capitala comunității autonome Valencia din Spania. Numele original în latină al orașului era „Valentia”, însemnând „vigoare”, „curaj”. În timpul imperiilor musulmane din Spania, era cunoscut drept بلنسية (Balansiya) în araba.

În comparaţie cu vremea ploioasǎ din pǎrţile nordice ale ţǎrii şi cu valurile de cǎldurǎ de peste 40ºC în partea de sud, Valencia beneficiazǎ de un climat aproape perfect, unde soarele strǎluceşte în jur de 320 zile pe an. O iarnǎ blândǎ şi o varǎ nu prea fierbinte se îmbinǎ pentru a oferi o temperaturǎ medie anualǎ de 18º C. Cu o coastǎ de peste 485km, marea Valenciei are una din cele mai fine plaje ale Europei.

valencia

Multe parcuri şi nenumǎraţi palmieri fac în aşa fel încât ca Valencia sǎ fie un oraş foarte verde al Spaniei. Agricultura este cel mai mare sector economic din Valencia. Aceasta produce 80% din recolta de citrice a Spaniei. Toate tipurile de fructe şi legume se pot întâlni în Huerta, zona cultivatǎ ce înconjoarǎ Valencia ca o centurǎ verde.

Aceste recolte colorate, precum şi prada zilnicǎ de pescuit prinsǎ de cǎtre flota localǎ, sunt puse în vânzare în Piaţa Centralǎ, una din cele mai mari din întreaga Europǎ, şi în diferitele pieţe mai mici întâlnite în oraş.

Valencia

valencia

O varietate de alimente cu adevǎrat incredibilǎ, ce poate fi observatǎ mai ales când comandǎm cea mai tipicǎ şi renumitǎ mâncare din aceastǎ regiune- Paella.

paella

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *