Tu… in ce fel te plictisesti?

Tu… in ce fel te plictisesti?

In loc de “Te plictisesti?”, in curand vei fi intrebat “Ce fel de plictiseala te incearca?”. Asta pentru ca oamenii de stiinta au descoperit cinci “nuante” ale plictiselii: indiferenta, standard, iscoditoare, reactanta si apatica.

Plictiseala indiferenta este resimtita de catre cei relaxati, calmi si mai retrasi. Ca atunci cand esti in clasa, la ora si te uiti pe pereti spunandu-ti: “Nu prea ma intereseaza chestia asta…”.

Plictiseala standard e cea care te face sa te gandesti la un alt articol, in timp ce il citesti pe acesta. Se aplica celor ce au de indeplinit cam aceleasi sarcini si care ar vrea sa scape de plictiseala, dar nu stiu cum.

Plictiseala iscoditoare intervine atunci cand te enerveaza ceea ce faci, devii agitat si iti doresti sa te apuci de altceva, mai interesant. 

Plictiseala reactanta este probabil cea mai rea dintre toate. Te face sa te enervezi atat de tare legat de activitatea pe care o faci, incat ai reactii neprevazute fata de cei din jur. In acelasi timp, te face sa pierzi mult timp gandindu-te la ceea ce ai putea face, nefacand nimic, de fapt.

Plictiseala apatica ii caracterizeaza pe cei care sunt atat de plictisiti incat ajung sa se creada neajutorati. Feriti-va de astfel de ganduri pentru ca pot duce la depresie.

Tu… in ce fel te plictisesti?

(sursa:dogonews)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *