Trecutul este realitate sau doar o iluzie?

Trecutul este realitate sau doar o iluzie?

De foarte multe ori mi-am pus intrebarea daca trecutul este realitate sau doar o iluzie, care nu are nicio putere asupra prezentului. Voi ati avut aceasta dilema atunci cand ati simtit ca anumite evenimente din trecut va pot innoura prezentul?
Am adus acest subiect in rubrica mea de la PUSHtimea pentru a incerca sa inteleg alaturi de voi care este de fapt adevarul.
De foarte multe ori simtim cum temeri din trecut ne rapesc bucuria prezentului. De ce se intampla asta si cum putem noi impiedica acest lucru?
Acest lucru se intampla datorita gandurilor repetitive care ne aduc in aceeasi stare de disconfort pe care am resimtit-o intr-o anumita perioada din trecut, cand s-au intamplat lucruri care ne-au facut rau. Dar, chiar daca ne-am simtit intr-un anumit fel in trecut si ne simtim la fel in prezent, nu inseamna ca retraim aceleasi evenimente, ci doar starea emotionala e aceeasi.
Este important este sa intelegem ca totul este trecator, ca viata curge si trebuie sa acceptam cu inima deschisa aceasta curgere. Viata are modul ei minunat de a vindeca orice rana ne-am face noi insine cu gandurile noastre. Dar este nevoie de rabdare si putina intelegere fata de cursul vietii. Cu rabdarea treci si marea! Smile Daca avem rabdare sa vedem ca toate lucrurile se aranjeaza (de fapt au fost dintotdeauna aranjate), atunci putem renunta la incordarea care ne insoteste si ne putem bucura de momentul ACUM, care este singura certitudine.
Deci, din punctul meu de vedere, trecutul este o iluzie. Si e pacat sa lasam iluzia trecutului sa ne intunece prezentul…
Si nu va temeti, pentru ca si teama este o iluzie care va face sa credeti ca obiectul temerii voastre este real. Nu este real de cele mai multe ori si nu merita sa devina real din cauza noastra. Cu cat te temi mai mult, cu atat pare ca sunt tot mai multe lucruri de care sa-ti fie frica. In schimb, daca reuseseti sa iti alungi fricile, viata iti ofera adesea ce ii ceri…
Asa cum Aurel Rapa spunea,”Trecutul este un loc frumos de vizitat, dar greu de trait in el”. Asadar, va propun sa lasam trecutul… in trecut si sa ne concentram asupra prezentului , care este cu adevarat important. Si este… “cel mai” real.
Pe data viitoare!

Sinziana Constantinescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *