Maine totul poate fi altfel…

Maine totul poate fi altfel…

Maine totul poate fi altfel. Maine poti sa mori. Sau sa supravietuiesti unui teribil accident. Maine poate fi cea mai frumoasa zi din viata ta. Sau poate fi o zi banala. Maine se pot intampla o multime de lucruri. Sau se poate sa nu se intample nimic maine…
Cu siguranta cu totii ati auzit despre tragedia din noaptea de 30 octombrie din clubul Colectiv, in urma careia 31 de tineri nevinovati si-au pierdut viata, iar peste 100 sunt grav raniti.
Parerile despre ce s-a intamplat acolo sunt impartite. Unii zic ca aceasta nenorocire s-a intamplat din cauza sarbatorii numite Halloween, altii spun ca este vina celor care s-au ocupat de organizarea evenimentului, iar altii cred ca, pur si simplu, este destinul, in fata caruia nimeni nu are nicio putere.
Parerea mea este ca, chiar daca destinul are un cuvant de spus in legatura cu tot ce se intampla pe lumea asta, acest accident s-a datorat si neglijentei proprietarului clubului in care se desfasura evenimentul. Se pare ca nu era respectata nicio regula legata de organizarea unui asemenea concert. Dar acesta este un aspect care, probabil, “se va rezolva”, in sensul ca vor fi pedepsiti cei care sunt vinovati, daca se dovedesc a fi vinovati.
Ceea ce m-a impresionat profund a fost felul in care au reactionat oamenii in momentul accidentului si in zilele care au urmat. Am plans la fiecare poveste despre eroii (unii deveniti victime) acestei tragedii, am plans cand am vazut atatia oameni mergand la spitale ca sa doneze sange ranitilor. Si am ridicat privirea spre cer cand am vazut multimea celor care au venit la locul tragediei ca sa aprinda o lumanare pentru sufletele celor plecati dintre noi, chiar daca nu aveau rude sau prieteni printre cei decedati.
Asta se inseamna sa fii… om. Iar multi romani au dat dovada de aceasta calitate zilele astea, asa cum nu se intampla prea des.
Pentru asta, ma inclin in fata tuturor celor care au facut un gest nobil, fara sa fi avut vreo obligatie, fara sa fi asteptat nimic in schimb.
Au fost insa si unii carea au reusit sa ma surprinda in sens negativ. Stiti ca s-a hotarat ca, in week-end, din respect pentru tinerii decedati, sa fie inchise cluburile. In urma acestui anunt, o parte dintre tineri s-au declarat indignati, spunand ca nu le pasa de moartea unora si ca ei vor sa mearga, ca de obicei, in club. Am incremenit la auzul acestor replici! Cat de insensibil poate fi un om? Nu-mi puteam imagina ca cineva sa ramana nepasator la necazul acestor suflete, oricat de rece ar fi acea persoana…
In momentele acestea nu ne ramane decat sa ne rugam. Sa ne rugam ca cei raniti sa se faca bine, sa ne rugam pentru sufletele celor care nu mai sunt printre noi si sa ne rugam ca familiile indurerate sa aiba puterea de a trece peste aceasta tragedie. Dumnezeu sa aiba grija de ei!
Maine totul poate fi altfel…

Diana Tanase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *