Sub bradul de Craciun

Sub bradul de Craciun

 

Sub bradul de Craciun… poti gasi si altceva pe langa darurile pe care le astepti.

In dimineata de Craciun dai fuga in camera frumos decorata: e dimineata celei mai frumoase sarbatori a anului, in camera celei mai frumoase sarbatori a anului. Orice varsta ai avea, esti la fel de curios sa descoperi ce ti-a lasat Mosul.

Mai intai, descoperi spiritul Craciunului, impachetat in miros de brad si aroma de cozonaci. Nasterea Domnului, vestita de pastori, e un prilej de bucurie. Pentru ca ti-o amintesc colindele, aceste mici bijuterii muzicale fara pretentii, venite direct din vremuri de demult. Din vremurile in care Iisus era asteptat pentru a darui bunatate tuturor celor ce il vor urma.

E dimineata in care toti avem aceeasi varsta, a copilariei. Varsta la care aproape totul este permis si spiritul ei, din care Mos Craciun nu lipseste niciodata. De unde vine Mosul? Pai… din Laponia, mi-ati raspunde cu totii. Dar daca ar veni si din alte locuri, din alte departari… De exemplu, din sufletul vostru curat, de copil… sau din tara parintilor care-si invata copiii sa-i scrie… sau din orasul ingerilor care va vegheaza somnul… sau dintr-un tinut cu reni si oameni buni care-l ajuta la impachetat… Vedeti? Mosul vine de pretutindeni si ajunge pretutindeni, altfel… n-ar fi el!

Iar sub bradul de Craciun, ales pentru ca prospetimea lui nu va disparea niciodata, nu se ascund doar darurile frumos impachetate, ci si vise si dorinte, asteptari si cautari, inceputuri si continuari, sensibilitate si dragoste, cuvinte si murmure, cantece si poezii, declaratii si promisiuni, mici pozne si iertari si cate si mai cate…

Acesta este farmecul Craciunului: faptul ca de fiecare data il asteptam si il simtim altfel, desi cu aceeasi bucurie si curiozitate, dar poate cu ganduri noi, diferite de la copil la copil, de la matur la matur, ca si milioanele de globuri ce impodobesc brazii de Craciun din casele noastre. Ganduri pe care le cred la fel de… rotunde si pline de bunatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *