Windows 10 va fi lansat pe 29 iulie

Windows 10 va fi lansat pe 29 iulie

Sistemul Windows 10, de la Microsoft, va fi lansat oficial pe data de 29 iulie, conform anuntului facut de companie.
Cei ce utilizeaza Windows 7 si Windows 8.1 isi vor putea instala gratuit acest sistem, timp de 12 luni de la lansare.
Si cei care folosesc o consola Xbox One isi vor putea upgrada sistemul, tot gratuit!

Windows 10 va fi lansat pe 29 iulie

Ce aduce nou, pentru utilizator, Windows 10? Se pare ca este vorba de introducerea unui motor de cautare, ce difera de cel actual, si posibilitatea de accesare a computerului prin comanda vocala, asa numitul “asistent digital”, care are si un nume – Cortana.

Windows 10 va fi lansat pe 29 iulie

In locul vechiului browser de internet “Explorer”, sistemul va utiliza un motor mai rapid, denumit Microsoft Edge, ce va putea fi instalat – pe langa PC-uri – si pe smartphone-uri sau tablete.
Se schimba oarecum si pachetul Office, atat de cunoscut, prin adaugarea unor aplicatii universale pentru PowerPoint, Word si Excel.
Lupta pe care o da, de fapt, Microsoft, este cea cu sistemele de operare mai performante, pentru smartphone-uri si tablete, dezvoltate de rivalii de la Google si Apple.
Ca orice noutate, mai ales intr-un domeniu care se dezvolta atat de rapid, cum este IT-ul, sistemul de operare Windows 10 pare a avea si minusuri, dupa cum spun specialistii in materie. Unul dintre ele, desi poate nu atat de important, este lipsa driverelor pentru unitatea floppy disk, adica pentru stocarea informatiilor pe diskete, pentru cei care mai folosesc acest suport. Ca si cerinte ale PC-ului vostru, pentru a utilize Windows 10 va trebui sa aveti minim un processor de 1GHz cu 1GB RAM si spatiu de stocare de 16GB.
Asistentul digital de care am vorbit la inceput, Cortana, nu va functiona in Romania, ci doar in SUA, Marea Britanie, Germania, Italia, China, Franta, Spania.
Asadar, avantaje si dezavantaje pe care fiecare le va judeca in functie de scopul in care-si foloseste PC-ul, smartphone-ul sau tableta.

Sorin Alexandru Sontea

One comment on “Windows 10 va fi lansat pe 29 iulie

  1. Tudor says:

    In ce sens va referit ca, Cortana nu va functiona in Romania ? Poate in limba romana.. ar fi absurd sa nu functioneze in romania, nu vad sensul si logica avand in vedere ca este doar un asistent digital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *