Steven Tyler amana turneul de anul viitor al trupei Aerosmith

Steven Tyler amana turneul de anul viitor al trupei Aerosmith

Steven Tyler, solistul vocal si liderul trupei Aerosmith, este pe cale sa amane, datorita propriilor proiecte, turneul pe care formatia lui in programase pentru anul viitor.
Tyler a inceput sa lucreze, in luna martie a acestui an la un album solo, de debut, in stil country. In mai, cunoscutul vocalist lansase deja o piesa de pe viitorul album, “Love Is Your Name”, pe care a inceput sa o promoveze in diverse ocazii.

In prezent, Steven Tyler lucreaza la acest album, pe care vrea sa-l lanseze la inceputul anului 2016. Este posibil ca acest inceput de cariera solo sa impiedice trupa Aerosmith sa plece in turneul pe care si-l programasera anul viitor.
Chitaristul Brad Whitford a declarat de curand pentru revista Billboard ca promovarea albumului solo al lui Tyler va schimba planurile formatiei Aerosmith. Brad a mai spus: “Steve nu vrea sa pornim in turneu. Ne simtim putin abandonati. Cred ca el e convins ca va avea mare succes in cariera solo, desi, dupa parerea mea, fanii Aerosmith din toata lumea vor sa-l vada impreuna cu trupa. N-am cum sa-l oblig sa faca altfel, am doar un sentiment de dezamagire”.

Aerosmith, cea mai bine vanduta trupa rock americana din toate timpurile

Tyler este o personalitate in cadrul unei trupe care, la randul ei, este cea mai bine vanduta formatie rock americana din toate timpurile!
In vitrina lor se afla deja 25 de albume de aur, 18 albume de platina si 12 albume de multi-platina. Are la activ 4 premii Grammy, 6 American Music Awards si 10 MTV Video Music Awards.
Formatia a fost inclusa in anul 2001 in Rock and Roll Hall of Fame.
Face parte, de asemenea din “cei mai mari 100 artisti ai tuturor timpurilor”.
Componeta actuala este: Steven Tyler (vocal, muzicuta etc), Joe Perry (chitara, vocal), Brad Whitford (chitara), Tom Hamilton (bas) si Joey Kramer (tobe).

Aerosmith a luat nastere intr-o formula trio (Perry, Hamilton, Tyler), in 1970, cantand mult timp in Boston si, cateodata, in New York. Formatia incepe sa aiba succes si obtin chiar si un disc de platina pentru LP-ul “Toys In The Attic”.
Dupa o perioada mai confuza, intre 1979 si 1983, trupa Aerosmith, din care, intre timp, Perry si Whitford plecasera, se reuneste si incepe sa inregistreze din nou, mergand si in turnee. Marele succes la public incepe cu adevarat in 1986. Albumele formatiei incep sa se vanda in milioane de exemplare, iar turneele trupei au o audienta din ce in ce mai mare. In acei ani, de exemplu, in deschiderea concertelor Aerosmith aparea o trupa in plina lansare – Guns N’ Roses!
Albumele “Permanent Vacation” si “Pump” ii propulseaza pe membrii trupei Aerosmith in fruntea topurilor din toata lumea si ii transforma in super-staruri ale muzicii rock.

In 1993 formatia inregistreaza albumul “Get A Grip”, care va deveni cel mai de succes album al trupei, vandut in peste 15 milioane de exemplare. Cele mai cunoscute piese de pe album sunt : “Crying”, “Living On The Edge” si “Crazy”.
In 1998 piesa “I Don’t Want To Miss a Thing” intra direct pe locul I al topurilor. Piesa a fost scrisa pentru coloana sonora a filmului “Armageddon”, in care a jucat si Liv, fiica lui Steven Tyler.

Steven Tyler, in topul celor mai valorosi vocalisti de rock 

Steven Tyler s-a nascut in 1948, la New York. Este vocalist, compozitor, canta la mai multe instrumente si a fost ales deseori in juriul unor concursuri televizate pentru debutanti. Canta si la muzicuta si la percutie. Specialistii spun despre el ca are o gama vocala de invidiat, precum si un timbru absolut special pentru genul rock. Tyler este si un show-man de invidiat in cadrul concertelor. Topul Hit Parader l-a asezat pe pozitia a treia in topul 100 al celor mai valorosi vocalisti rock din toate timpurile.
El se ocupa de o fundatie pentru copiii abuzati, iar pasiunea lui de-o viata sunt motocicletele.
Nu ne ramane decat sa vedem daca aceasta cariera solo, pe care Tyler o incepe acum, va impieta cumva asupra coeziunii trupei Aerosmith.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *