“Star Wars: The Force Awakens” doboara toate recordurile

“Star Wars: The Force Awakens” doboara toate recordurile

 

Mult-asteptatul film “Star Wars: The Force Awakens” doboara toate recordurile: 100 de milioane de dolari incasari, in SUA, doar in prima zi. Fara a mai pune la socoteala cele aproape 57 de milioane de dolari care reprezinta incasarile de la avant-premiera de joi noaptea. Reamintim ca premiera mondiala a filmului a avut loc pe 18 decembrie.
Iata si alte cifre care confirma faptul ca pelicula, produsa de gigantul Walt Disney, prin achizitionarea companiei Lucas Film, in 2012, va bate toate recordurile de pana acum, la incasarile din ziua lansarii: in Germania – 12,7 milioane de dolari, in Franta – 11,2 milioane de dolari, in Marea Britanie – 24,7 milioane de dolari, in Australia – 10,4 milioane de dolari.
Una peste alta, “The Force Awakens” a avut in primul week-end incasari de peste 250 de milioane de dolari, devansand blockbuster-ul “Jurassic World” care facuse 208,8 milioane de dolari.
In plus, statisticile aparute la 48 de ore dupa lansarea filmului, in publicatii extrem de serioase, cum ar fi “Rolling Stone” sau “Entertainment Weekly”, arata ca 93% din cei care au vizionat filmul l-au apreciat la 4,5 si 5 stele! Intr-una dintre recenzii se spune chiar ca filmul pare facut de adevaratii fani ai seriei Star Wars.

Star Wars atunci si acum

In 2012, achizitionarea companiei Lucas Film de catre studiourile Disney a contrariat multi fani ai episoadelor Star Wars ce au rulat pana atunci. Este vorba despre cunoscutele pelicule “Star Wars”, “Imperiul contraataca” si “Intoarcerea lui Jedi”, care au transformat, in anii ’70 – ’80, fenomenul Star Wars intr-o adevarata legenda.
Cati pushti nu si-au dorit, de-a lungul timpului, sa manuiasca una dintre acele sabii cu laser, devenite emblematice pentru lupta binelui impotriva raului?
Cati dintre cei mai mari n-au revazut cu drag episod dupa episod, impartasindu-le aceasta bucurie si copiilor din preajma? Iar reactia pushtilor, care nu le vazusera inca, a fost pe masura! Sunt filme destul de lungi, ca durata (dureaza peste 2 ore), dar care te tin “cu sufletul la gura”. O multime de personaje, care mai de care mai exotice, iesite din atelierele marelui regizor George Lucas, fiinte creionate cu multa imaginatie, ce populeaza galaxiile viitorului, robotei care te fac sa zambesti si nave ce desfid orice lege a gravitatiei – toate acestea sunt “ingredientele” unei retete de succes.

Se pare deci, ca mutarea celor de la Disney a fost una cel putin norocoasa. E vorba de marketing? isi pun multi intrebarea. Doar de marketing? Ar fi o explicatie prea simpla, consideram noi, avand in vedere ca francizele Star Wars inglobeaza in ele multa munca si multa imaginatie, o regie si un scenariu de exceptie, o distributie bine aleasa.
Intrebarea care se mai pune este daca “The Force Awakens” va dobora si recordul pe care il detine “Avatar”-ul lui James Cameron, ce a avut incasarile cele mai mari pana acum: 2,788 miliarde de dolari. Vom trai si vom vedea!
“Star Wars: The Force Awakens” este un film de vazut, care, cu siguranta, va detine mult timp suprematia in topul asa numitelor blockbuster din toate timpurile.
Forta fie cu voi! Smile

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *