Spectaculoasele scene ale lumii (II)

Spectaculoasele scene ale lumii (II)

Teatrul Minack, din Cornwall, Marea Britanie, a fost ideea unei persoane foarte motivate, Rowena Cade care, fara a fi arhitect, a construit la marginea gradinii ei din Golful Porthcurno aceasta minunata scena, pentru a monta acolo spectacolele actorilor locali. 

Istoria acestei constructii incepe in 1929, cand un grup de actori amatori, din zona, pun in scena Visul unei nopti de vara, de Shakespeare, pe o colina din apropiere. Tot ei decid sa continue si in anul urmator, cu Furtuna, a aceluiasi mare dramaturg. Atunci, doamna Cade le ofera o parte din gradina ei, din apropierea marii, pentru a folosi-o ca scena. Impreuna cu gradinarul ei, construieste o terasa si o amenajeaza cu scaune destul de incomode, folosind materiale ramase de la casa.

minack

In 1944, scena este folosita de Studiourile Gainsbourough pentru turnarea filmului Love Story, cu Stewart Granger si Margaret Lockwood. 

minack

In prezent, teatrul functioneaza in fiecare an din iunie pana in septembrie, stagiune in care se pun in scena cate 17 piese de teatru produse de companii din intreaga Anglie. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *