Simona Halep a castigat la Madrid meciul cu ea insasi!

Simona Halep a castigat la Madrid meciul cu ea insasi!

Simona Halep a castigat la Madrid, dupa o finala fara istoric, un 6-2, 6-4 cu Dominika Cibulkova, aflata in acest moment pe locul 38 WTA. Meciul a fost mai degraba scurt, depasind cu putin o ora de joc.

Important este insa altceva: faptul ca Simona a castigat, se pare, meciul cu ea insasi – confruntarea cu o seama de ghinioane si de meciuri slabe pe care le-a desfasurat anul acesta. “Simt că am făcut un progres destul de mare în jocul meu. Sunt mult mai agresivă, lovesc bine mingea și am un joc de zgură foarte bun”, a declarat ea dupa meci.

Adevarat, jocul ei a fost altul decat cel tern si fara stralucire din ultimul timp. A fost mai calma, mai concentrata, mai nervoasa in sensul bun al cuvantului. Si, de data aceasta, a ajutat-o foarte mult serviciul, care a functionat perfect, mai ales in urma break-urilor pe care le-a obtinut.

Titlul de la Madrid este cel de-al 12 trofeu WTA din cariera sa, obtinut, e-adevarat, dupa o pauza destul de mare, de 14 luni de la ultima victorie importanta. Prin acest titlu, Halep o egaleaza pe marea noastra tenismena Virginia Ruzici, care insa are in portofoliu si un turneu de Mare Slem. Urmeaza Roma, unde Simona va juca direct in turul 2. Insa, cea mai mare provocare pentru Simona o reprezinta turneul de la Roland Garros, care se apropie si unde Simona tinteste spre un al 13-lea titlu… cu noroc! In 2014, la Roland Garros, Halep a fost invinsa de Maria Sarapova.

Noi, ca intotdeauna, ii tinem pumnii talentatei noastre sportive si ii dorim ca victoria obtinuta “fata de ea insasi” sa continue… !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *