Si totusi avem timp pentru toate

Si totusi avem timp pentru toate

Viata este doar o intamplare frumoasa. Nu-i asa? Nu-i asa ca doar ni se pare ca traim zeci de ani, iar in realitate dureaza totul o fractiune de secunda? Ca… atunci cand visam. Nu visam decat cateva secunde, dar avem sentimentul ca totul a durat mult mai mult.

Timpul…  Timpul trece fara sa ne spuna, chiar si acum cat scriu despre el, el trece, nu ma asteapta. Si nici nu se intoarce.

Cand esti copil, notiunea timpului nu este relevanta. Traiesti de parca nu ai avea limite. Totul se petrece fara repere de timp, intamplarile zboara in jurul tau fara sa le constientizezi prea bine.

Eu, personal, cred in destin. Consider ca viata fiecaruia este deja “scrisa” , iar noi venim pe lume precum niste actori care trebuie sa-si joace rolul. Dar jucam piesa fara sa ne dam seama de asta. Invatam, gresim… si invatam din nou, iubim, impartim, ne suparam, ne bucuram, crestem si tot asa. Numai ca timpul si numarul faptelor noastre sunt masurate si nu stim niciodata cat primeste fiecare, unii mai mult, altii mai putin. Tocmai de aceea ar fi bine sa pretuim fiecare zi din viata noastra si sa incercam sa impartim momente frumoase celor din jurul nostru.

Oamenii vin si pleaca din viata noastra… Din pacate, cel mai adesea, abia atunci cand nu mai sunt realizam ce mult insemnau pentru noi. Aud atat de des “ Nu am timp sa…”, “ Trebuia sa fac asta si nu am avut timp.”, “ Nu reusesc sa imi fac timp pentru…”,Parca nu-mi ajunge niciodata timpul !”.

Mi-am dorit sa vorbesc despre asta  pentru ca nici eu “ nu am reusit sa imi fac timp pentru …“ , iar acum imi pare rau. Mi-am dorit sa va pot indemna sa luati decizia corecta inainte de a fi in situatii pe care sa le regretati.

Uneori, lucruri simple, banale, trec prin fata noastra, dar suntem prea “orbi” ca sa le putem observa. Poate bunica isi doreste sa o vizitezi macar intr-una din zilele tale ocupate, sa rupi din timpul tau doar cateva minute pentru ea. Poate mama ta se asteapta sa lasi deoparte jocul pe care il joci sau serialul pe care il vizionezi seara de seara si sa ii acorzi doar cateva secunde pentru a o intreba cum a fost ziua ei. Poate fratele tau ar vrea sa te opresti  doar putin din treburile tale si  sa te duci sa ii oferi o imbratisare. Dar atunci cand persoanele iubite sunt in permanenta in preajma ta, ai impresia ca vor fi pentru totdeauna, asa ca poate decizi ca poti face toate astea mai tarziu, sau maine, sau saptamana viitoare… sau poate uiti.

Oricat de aglomerate ar parea vietile noastre si oricat de ocupati am fi, exista mereu timp. Avem timp sa imbratisam persoane dragi noua. Avem timp sa punem intrebari si sa aflam lucruri noi. Avem timp sa ne vizitam rudele si prietenii si sa le acordam atentie suficienta in fiecare minut petrecut alaturi de ei. Avem timp sa iertam si sa alungam din suflet supararea si furia.  Avem timp sa daruim si sa primim iubire cu tot sufletul. Avem timp sa invatam si sa le explicam si altora ceea ce noi stim deja.

Viata ne ofera timp pentru toate, si tot ceea ce vreau sa spun, de fapt, este ca nu trebuie sa-l irositi si nici sa va grabiti, ci pur si simplu sa il impartiti  asa cum e cel mai bine.

Timpul e ca si iubirea, cu cat daruiesti mai mult, cu atat te vei bucura mai mult de el.

Oana Diana Dochita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *