Serena Williams a fost desemnata cea mai buna jucatoare de tenis in 2015

Serena Williams a fost desemnata cea mai buna jucatoare de tenis in 2015

 

WTA (Women Tennis Association) a desemnat-o pe Serena Williams cea mai buna jucatoare de tenis in anul 2015. Cunoscuta tenismena americana ocupa aceasta pozitie in clasamentul WTA pentru a saptea oara in cariera si pentru patra oara consecutiv.
Se pare ca Serena Williams este inca de nebatut, mai ales in marile turnee, turneele de Grand Slam, asa cum sunt numite cele mai tari intreceri de tenis desfasurate pe parcursul anului. Astfel, ea a castigat in 2015 Australian Open, French Open si Wimbledon, plus alte turnee importante cum ar fi cel de la Miami sau de la Cincinnati.
In 2015, Serena Williams a avut un palmares impresionant. A castigat 53 de meciuri si a pierdut doar trei.

Cine a votat-o pe Serena Williams?

Voturile pentru desemnarea celei mai bune jucatoare de tenis sunt date, la final de an, de catre mass-media si de catre fani.
Mass-media a votat-o pe Serena in procent de 79%, fiind urmata in clasament de Garbine Muguruza, cu 12%.
In ceea ce priveste fanii, aici Williams a iesit pe locul 2, cu 37%, dupa poloneza Radwanska care a intrunit 52% din voturi.
La sondaj a participat si italianca Flavia Pennneta. Simona Halep, desi locul 2 mondial, nu a fost selectata pentru acest sondaj.
La dublu feminin, pe primul loc s-a situat, in 2015, cuplul Martina Hingis/Sania Mirza.

Serena Williams, cea mai buna jucatoare de tenis din lume

Serena Jameka Williams, pe numele sau intreg, s-a nascut pe 26 septembrie 1981. De-a lungul carierei, a reusit performante de neegalat, inca: 35 de titluri de Grand Slam, dintre care 20 la simplu, 13 la dublu feminin si doua la dublu mixt. Este si medaliata olimpica, de patru ori, de trei ori la dublu feminin si odata la simplu. Din punct de vedere al castigurilor in bani, a castigat in cariera mai mult decat oricare alta sportiva.
Din punct de vedere al tenisului pe care-l joaca, prefera fundul terenului, joaca in spate, la linie, dar incearca in permanenta sa controleze traiectoriile mingii prin servicii extreme de puternice si prin retururi in forta si constante. Stapaneste la fel de bine loviturile in lung de linie ca si lovitura de rever. Specialistii spun ca multe dintre succesele ei se datoreaza serviciului, care este considerat unul dintre cele mai bune din intreaga istorie a tenisului feminin. Cel mai puternic serviciu al ei a masurat 207 km/h, fiind al treilea cel mai rapid din toate timpurile (dupa cel al surorii sale, Venus Williams si a lui Sabine Lisicki). Are si un record de 102 asi, la turneul de la Wimbledon din 2012.
In anii 2000, folosea un echipament Puma si rachete Wilson Hammer 6.4, iar in prezent apare in echipament Nike si loveste cu rachete Wilson Blade 104. De-a lungul timpului a semnat contracte de sponsorizare cu o multime de firme mari, printre care Gatorade, Delta Air Lines, Aston Martin, Pepsi, Beats by Dre si altele.
Serena Williams vorbeste, pe langa engleza, care este limba materna, franceza, spaniola si italiana. Ea a ajutat, de-a lungul carierei, numeroase fundatii, mai ales in ceea ce priveste constructia de scoli, fiind numita si ambasador UNICEF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *