Sambata 19 martie celebram Ora Pamantului

Sambata 19 martie celebram Ora Pamantului

Astazi, sambata 19 martie, milioane si milioane de oameni din intreaga lume vor celebra Ora Pamantului, ce isi va avea punctul culminant in stingerea luminilor din case si institutii publice, intre 20.30-21.30, ora Romaniei.

In intreaga lume, vor fi lasate in intuneric, cu aceasta ocazie, monumente si simboluri foarte cunoscute – Turnul Eiffel, Empire State Building, Taipei 101 sau Opera din Sidney. Totul in speranta ca oamenii vor intelege necesitatea protejarii climatului in care traim si pe care-l distrugem zi de zi. Este al noualea an in care Ora Pamantului este celebrata de majoritatea tarilor lumii, dupa la initiativa din 2007 a unui ONG australian, WWF (World Wildlife Organization) care a cerut firmelor si persoanelor fizice din Sidney sa stinga luminile timp de o ora. Evenimentul este celebrat de obicei in martie si pentru ca sa coincida, cat de cat, cu venirea primaverii. Imaginile Pamantului cu o mare parte dintre lumini stinse sunt intr-adevar de vazut…

Ora Pamantului

In Romania, 42 de orase se vor alatura celor peste 7.000 din intreaga lume, pentru a celebra acest eveniment, orase din peste 160 de tari. La Bucuresti, amatorii de ciclism vor porni intr-o plimbare incepand cu ora 20.30, cand se sting luminile. Vor parcurge un traseu care incepe in Parcul Izvor si ajunge pana in Calea Victoriei, tur-retur. Initiativa este sustinuta de WWF – Romania, Adevaratii Veloprieteni si SkirtBike. Printre orasele romanesti care vor participa la eveniment se numara Bacau, Baia Mare, Cluj-Napoca, Brasov, Iasi, Timisoara si multe altele.

Totul se intampla sub deviza: “Change Climate, Change” si militeaza pentru valorile ecologiei, economiei de energie, inclusiv a folosirii creioanelor clasice in locul pixurilor din plastic. Pentru ca, din pacate, schimbarile climatice sunt aproape ireversibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *