Sam Smith, 6 nominalizari la Premiile Grammy 2015

Sam Smith, 6 nominalizari la Premiile Grammy 2015

Cantaretul britanic Sam Smith a primit cele mai multe nominalizari la Premiile Grammy, ce se vor decerna pe 8 februarie la Los Angeles. Sam Smith este nominalizat la 6 categorii, printre care “Cel mai bun album al anului”, “Cantecul anului”, “Cel mai bun artist debutant”, “Cel mai bun album pop”. La categoria “Cantecul anului” Sam Smith participa cu piesa Stay With Me, iar la albumul anului cu In The Lonely Hour.

Sam Smith s-a nascut pe 19 mai 1992 si a devenit cunoscut in 2012 cand unul dintre cantecele sale, Latch, a ajuns pe locul 11 in topurile britanice. A urmat piesa La La La, care a urcat pana pe locul 1 in topurile anului 2013 si mai multe nominalizari Grammy in 2014.

In acelasi timp, Beyonce a reusit sa adune cu aceasta ocazie un numar total de 49 de selectii in cadrul acestei competitii. A depasit-o astfel pe Dolly Parton, cea care detinea recordul – in intreaga ei cariera fusese nominalizata de 46 de ori.

Iggy Azalea este si ea nominalizata la cateva categorii, printre care “Inregistrarea anului” si “Cel mai bun artist debutant”.

Alti artisti cunoscuti, nominalizati Grammy 2015, sunt: Ed Sheeran pentru albumul x, Pharrell Williams pentru albumul Girl, Taylor Swift pentru piesa Shake it off,  trupa Cold Play pentru albumul pop Ghost Stories, cei de la U2 pentru albumul Songs of Innocence, cantaretul country Erich Church, trupa rock Paramore, Ziggy Marley (fiul lui Bob Marley) pentru albumul reggae Fly Rasta, Eminem pentru albumul Marshall Mathers LP2. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *