Roxana Iliescu, o mamica cool

Roxana Iliescu, o mamica cool

Cat despre pushtime…

Ii multumesc Cerului ca nu mi-a afectat memoria si, atunci cand actele de rebeliune ale fetelor mele sau ale altor copii din preajma mea infioara adultul din mine, bag repede programul inca activ de adolescenta.

Nu regasesc neaparat faptele sau mijloacele folosite de pruncii de azi, pentru ca perioadele s-au schimbat, realitatea e cu totul alta, dar atitudinea e identica. Si eu faceam tot ce credeam EU de cuviinta ca e mai bine pentru dezvoltarea mea, si eu incercam totul pe propria-mi piele, nu de alta dar vroiam sa pot vorbi din experienta nu din auzite, si eu, chiar daca eram copil de 10 pe linie, eram imposibil de ingradit in ochelari de cal.

Slava Cerului nu a incercat nimeni sa o faca, sau nimeni important pentru mine, mama mi-a pus un set mic de reguli in afara carora eu faceam cam ce vroiam. Si culmea, fara fiorii dati de “fructul interzis”, nici ca-mi doream sa fac nebunii.

Cred din tot sufletul ca si aceasta generatie are tot ce-i trebuie sa reuseasca, sa descopere rostul focului ce-l simt deja mocnind in ei si sa-l hraneasca in directia perfecta… pentru EI. Nu pentru mama, nu pentru sora, nu pentru bunica. Asa ca am un singur sfat scurt pentru fiecare dintre ei: Fa ce vrei, copil rebel, dar nu-ti uita telul – SA DEVII OM!

Roxana Iliescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *