Rothenburg ob der Tauber, un orasel medieval… neschimbat

Rothenburg ob der Tauber, un orasel medieval… neschimbat

Situat în frumoasa și pitoreasca regiune Bavaria, din Germania, Rothenburg ob der Tauber este un orasel tipic medieval. Cu adevarat interesant la aceasta asezare este faptul ca locuitorii lui au păstrat orașul așa cum a fost în vremurile de demult.

ceas

Rothenburg inseamna oraselul european tipic acelor vremuri, cu drumuri pietruite și case mici și cu toti oamenii care se cunosc intre ei. Doar în ultimii ani localitatea a devenit o destinație turistică pentru cei care doresc o schimbare fara de prea moderna Germanie. In acest orașel linistit, o plimbare într-o dimineață rece de iarnă este tot ceea ce poate fi mai frumos.

primaria

Pe latura de nord a pietii centrale a orașului se găsește clădirea în stil Renaissance Ratstrinkstube (Birtul sfetnicilor). Ceasul de pe clădire (numit Meistertrunk) a fost montat (la început fără figuri) în anul 1683. În anul 1910 “Asociația Prietenilor orașului Rothenburg din Nürnberg” a completat ceasul cu 2 figuri, care defilează în fața publicului la orele 11, 12, 13 și 14, după care dispar. Cele 2 figuri reprezintă o scenă legendară (ireală): comandantul militar Johann von Tilly (din partea combatanților catolici) ridică triumfal bastonul de mareșal în aer, iar primarul Rothenburg-ului Georg Nusch (din partea combatanților învinși protestanți) bea dintr-un pocal ornat, după cucerirea orașului de către trupele catolice, după un lung asediu. Scena s-ar petrece în anul 1631, în timpul “Razboiului dintre catolici și protestanți (1618–1648). 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *