Revista Billboard a desemnat-o pe Taylor Swift “Artistul anului 2015”

Revista Billboard a desemnat-o pe Taylor Swift “Artistul anului 2015”

 

Prestigioasa revista cu profil muzical Billboard a desemnat-o pe cantareata americana Taylor Swift “Artistul anului 2015”. Superstarul country-pop a convins editorii revistei sa-i acorde aceasta distinctie datorita succesului rasunator al turneului ei din 2015, dar si pentru albumul ei “1989”, album ce a primit, la randul lui titlul de “Albumul anului 2015”.
Taylor Swift primeste pentru a doua oara aceasta distinctie din partea revistei Billboard, dupa ce fusese premiata si in anul 2009 pentru succesul albumului sau “Fearless”.

Cine este Taylor Swift?

Taylor Swift (Taylor Alison Swift, pe numele ei intreg) s-a nascut pe 13 decembrie 1989 in orasul Reading din Pennsylvania, SUA. Tatal sau, un cunoscut bancher, vice-presedinte al bancii Merill Lynch, i-a ales acest nume (Taylor) inspirat de cantaretul american de country-pop James Taylor, autorul, printre alte succese, al piesei “Fire & Rain”.
Inca de la 9 ani, Swift ia lectii de canto si actorie pe Broadway, si incepe sa devina, cu timpul, interesata de stilul country, ascultand piesele cunoscutei artiste Shania Twain. Apare in diverse festivaluri din zona, participa la seri de karaoke si castiga, la 11 ani un concurs muzical ceea ce-i permite sa cante in deschiderea show-ului lui Charlie Daniels. Lucreaza apoi cu impresarul Dan Dymitrow si incepe sa faca dese calatorii la Nashville – capitala mondiala a muzicii country.
Intra, la 14 ani, in vederile unui program de promovare a artistilor tineri, al casei de Discuri RCA Records si incepe sa lucreze cu muzicieni consacrati, ajungand in final la o relatie de colaborare lunga cu Liz Rose.
Semneaza un contract, in anul 2005, cu Big Machine Records, o companie noua, condusa de un fost director al DreamWorks Records.
Primul sau album, “Taylor Swift”, apare in 2006, cand vedeta avea doar 16 ani.
Compune, de-a lungul anilor 2007-2008 piese care incep sa urce in clasamentele country americane, iar albumele ei incep sa se vanda foarte bine. In paralel, interpreteaza si cover-uri dupa Rihanna, Beyonce, Lynyrd Skynyrd si Eminem.
In 2008, in luna noiembrie, apare albumul “Fearless” si Taylor Swift porneste intr-un turneu de promovare al albumului, in SUA, Europa, Australia si Asia. Turneul se bucura de success si are un bilant al incasarilor de 63 milioane de dolari.
In 2009, video-clipul piesei “You Belong with Me” castiga “Best Female Video”, la MTV Music Awards, primeste titlul “Artistul anului” al revistei Billboard, iar in 2010 castiga patru premii Grammy – “Albumul anului”, “Cel mai bun album country”, “Cea mai buna piesa country” si “Cea mai buna voce feminina”.
In 2010 apare alt album, “Speak Now”, care are ca piesa principala “Mine”. Urmeaza un turneu in 2011 si 2012, in care are ca invitati muzicieni de marca. Urmeaza o serie de distinctii Grammy, ale Asociatiei Compozitorilor din Nashville etc.
In 2012 apare alaturi de James Taylor si canta impreuna cu el “Fire and Rain”. Din 2012 pana in 2014, Swift isi continua cariera de success, devenind un superstar.
In octombrie 2014 apare albumul “1989”, care se vinde foarte bine, peste un 1.250.000 de copii in prima saptamana. Turneul de promovare al albumului se desfasoara din mai pana in decembrie 2015 in SUA, Japonia, Canada, Marea Britanie, Germania, Olanda si Australia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *