Realist sau visator?

Realist sau visator?

Cu siguranta cu totii ati fost supusi unor incercari in urma carora v-ati intrebat: Cum e mai bine sa fii in lumea asta, realist sau visator?
Copii fiind, cu totii am fost niste visatori. Imi place lucrul acesta, pentru ca, daca atunci cand suntem inca mici nu visam, atunci cand?
Intr-adevar, copiii sunt unii dintre cei mai “experimentati” visatori deoarece isi inchipuie viitorul in varianta perfecta. Spuneti voi, nu ati visat cand erati mici ca veti deveni un medic de succes sau ca veti colinda intreaga lume impreuna cu trupa voastra rock?
Ei bine, cu visele traim tot timpul, iar daca avem putina ambitie si un gram de noroc, cu siguranta vom ajunge “cat mai sus”! “Ne hranim cu vise”, spunea cineva…
La granita dintre copilarie si adolescenta se produc unele schimbari psihologice, iar copiii se impart in doua “lumi”: cea a visatorior si cea a realistilor. De ce se intampla asta? Ei bine, aici intervine gandirea. Ea are rolul principal in aceasta schimbare. Ne impinge de la spate sa facem prima alegere cu adevarat importanta pentru viata noastra. Si nu putem judeca pe nimeni pentru calea pe care alege sa o urmeze, nu-i asa?
Dar haideti sa va spun parerea mea… Intr-o lume atat de pesimista, cu distrugatori de vise si sperante, de ce sa nu visam? De ce sa nu avem curajul sa fim exact ceea ce suntem cu adevarat fara sa ne pese ca cineva ne judeca? De ce sa ne indepartam de persoanele bune doar pentru ca bunatatea nu mai este “la moda” si ceea ce se promoveaza este doar falsitatea?
Ei bine, eu cred ca intr-adevar avem nevoie de cat mai multi oameni “frumosi”, iar cand spun “frumosi” ma refer la frumusetea interioara, care este, din nefericire, foarte rara… Cred ca putem schimba ceva in lumea asta cu astfel de persoane. Iar singurul lucru de care avem nevoie este doar rabdarea si credinta intr-o lume mai buna, pentru ca se poate!
Unii dintre vor spune ca vorbele mele sunt “povesti de adormit copiii”, insa cei care gandesc asemeni mie ma vor intelege si ma vor aproba. Sunt sigura ca multi dintre voi ar vrea sa schimbe ceva in preajma lor, nu-i asa?
Sper ca v-am convins cu “povestioara mea”, iar daca nu, doar inchideti ochii si soptiti: “Se poate sa avem o lume mai buna!” Ca sa dati dovada de “realism visator” sau de… “visuri realiste”. Smile

Diana Tanase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *