Ramasitele care inconjoara Pamantul, un pericol…

Ramasitele care inconjoara Pamantul, un pericol…

Ultimii zeci de ani de misiuni in spatiu au lasat Pamantul inconjurat de un nor de ramasite care ameninta viitoarele proiecte“, declara specialistii de la NASA. Peste 17.000 de obiecte reperabile, mai mari decat o ceasca de cafea, plutesc in jurul Terrei, amenintand sa intre in coliziune cu statiile si laboratoarele orbitale, sau cu navele spatiale aflate in cursul unor misiuni. “Chiar si un obiect mic, cat o nuca, poate lovi cu forta unei grenade“, adauga cei de la NASA. Ei apreciaza ca in fiecare zi o bucatica de “ceva” cade inapoi pe Pamant, desi nu s-au raportat inca daune produse de aceste sfaramaturi. 

space

Care este solutia, se intreaba specialistii? Oamenii de stiinta din Australia au propus distrugerea acestor reziduuri cu ajutorul laserului. Luna trecuta, Agentia Spatiala Europeana a venit cu propriul ei proiect e.DeOrbit mission, o plasa sau un harpon urias cu care sa adune obiectele ce plutesc in spatiu.

Indiferent de metoda aleasa, in acest moment echipajele navetelor spatiale infrunta un pericol de necontestat. Imaginile ce insotesc acest articol sunt reprezentari artistice asupra multimii de reziduuri ce inconjoara Pamantul.

(sursa: huffingtonpost.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *