Prima victorie a nationalei Romaniei in calificarile pentru CE 2016

Prima victorie a nationalei Romaniei in calificarile pentru CE 2016

 Romania a castigat primul meci din campania de calificare la Campionatul European din 2016 cu 1-0, in fata nationalei Greciei.  Meciul s-a desfasurat pe stadionul Georgios Karaiskakis din Pireu, fara spectatori, in urma unei sanctiuni dictate de UEFA pentru echipa elena.

Golul nostru a fost marcat de Ciprian Marica, din lovitura de la 11 m. Penalty-ul a fost acordat pentru un fault al lui Holebas la Chipciu.

Capitanul echipei a fost eliminat in minutul 53, dupa ce a primit cel de-al doilea cartonas galben, pentru o interventie neregulamentara la Samaris. Banderola de capitan a fost preluata de Razvan Rat.

Grecii au avut o ocazie importanta in minutul 88, cand Torosidis a trimis in bara mingea, dintr-o lovitura cu capul.

Arbitrii meciului au fost englezii Mark Clattenburg (la centru), Michael Mullarkey şi Simon Beck (la cele doua linii).

Grecia, antrenata de Claudio Ranieri, i-a avut in componenta pe:  Karnezis, Torosidis, Manolas, Papastathopoulos, Holebas, Tachtsidis, Samaris (Kone ’65), Mantalos (Christodoulopoulos ’65), Salpingidis, Mitroglou, Samaras (Diamantakos ’46).

Echipa noastra, condusa de Victor Piturca, a jucat cu:  Tătăruşanu, Tamaş, D. Grigore, Chiricheş, Raţ, Hoban (Prepeliţă ’84), Pintilii , Chipciu (Torje ’90), Maxim (Enache ’68), B. Stancu,  Marica.

Arbitrii meciului au fost englezii Mark Clattenburg ( la centru), Michael Mullarkey şi Simon Beck (la cele doua linii). 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *