Povestea cuvantului “El”

Povestea cuvantului “El”

 

E dimineata din nou. Parca e aceeasi dimineata care se repeta la nesfarsit. Inca ma lupt cu razele soarelui care vor sa ma trezeasca. Deschid lenes ochii, incercand sa ma obisnuiesc cu lumina puternica. E tarziu, déjà am ratat micul dejun, probabil si pranzul… Asa se intampla daca las cate un cuvant sa ma tina treaza…

Uhh… El! De fiecare data cand aud cuvantul asta in minte ma gandesc la o persoana. El! De fiecare data cand il scriu, inima o ia razna. Inca am in minte ultima conversatie: “Auzi bataile inimii mele si acum?” “Da, bate in acelasi timp cu a mea…” “Asteapta, trebuie doar sa ai rabdare.”  “Eu pot sa astept, dar tu poti sa renunti la tine pentru noi?”

E joi? Cui ii pasa? Nu conteaza nici macar ce an este atata timp cat stiu ca macar un lucru din tot ce mi-a spus este adevarat…

Gandesc prea mult. Inchid ochii… nu te gandi, nu te gandi, nu te gandi. Sau, macar gandeste-te mai putin la asta… Sau umbla prin minte, asa cum faci de obicei.

Inca oscilez intre “Daca il iubesti, il lasi sa plece…” si  “Trebuie sa lupti pentru ceea ce iubesti!”. Este persoana potrivita, pot sa jur asta, este acel EL, nu este oricine. La un moment dat as fi vrut sa ii las un biletel in banca, ca in filmele acelea romantice. As fi scris: “Azi te am vazut pe holul scolii. Erai in acelasi loc in care stai mereu cu prietenii tai. Am tresarit cand m-ai privit, chiar daca mi-ai aruncat un zambet ironic.”

Aceeasi poveste in fiecare zi… Aceeasi poveste pentru un… cuvant. Ma infioara tot ce tine de El. Ma rascoleste fiecare aparitie a sa. Asta simt. Iar mintea imi este inundata de “dar” si “daca”. El este felul meu de perfect.

Nu am vrut sa ma indragostesc… Chiar deloc, dar la un moment dat i-am vazut zambetul si nu am mai putut respira. Am incercat, jur ca am incercat sa fug. Dar s-a blocat in mintea mea.  Si simt cum  El se hraneste cu bucatele din sufletul meu… Si totusi il vreau langa mine.

Iubesc cuvantul El…  Si tot ce inseamna pentru mine…

 

Ana Maria Ivanov

 

 

One comment on “Povestea cuvantului “El”

  1. Stanciu Diana says:

    Atata dreptate….imi pare rau ca s-a intamplat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *