Philae, primul modul-robot plasat pe o cometa!

Philae, primul modul-robot plasat pe o cometa!

Ieri, 12 noiembrie, la ora 16.00, cercetatorii de la Agentia Spatiala Europeana au anuntat si au confirmat ca Philae a coborat pe cometa Ciurimov-Gherasimenko, urmand sa transmita timp de doua zile cat mai multe informatii in urma analizelor stiintifice pe care le va face. Misiunea lui ulterioara, in ceea ce priveste strangerea de date, va depinde de ritmul de incarcare al bateriei.

Philae este un modul-robot lansat in spatiu cu scopul de a fi plasat pe o cometa, ceea ce constituie o premiera absoluta in istoria misiunilor spatiale. Si motorul de cautare Google sarbatoreste astazi aceasta realizare de exceptie a oamenilor de stiinta din cadrul Agentiei Spatiale Europene.

Philae, primul modul-robot plasat pe o cometa

Misiunea din care face parte aceasta incercare temerara se numeste Rosetta si cuprinde o sonda care la randul ei a lansat robotul Philae catre nucleul cometei denumita Ciurimov-Gherasimenko. Specialistii considera ca studiul asupra acestei cometei este extrem de important pentru ca se asteapta noi date si informatii despre aparitia vietii pe Pamant. Cometele sunt corpuri ceresti extrem de primitive, astfel ca moleculele organice care ar putea fi gaiste in interiorul lor ar putea ajuta la explicarea formarii materiei organice de pe planeta noastra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *