Pe Cheile Dambovitei…

Pe Cheile Dambovitei…

Pornind din Bucuresti, treci prin Targoviste si apoi prin Voinesti, comuna renumita pentru livezile sale de mere. Nu vrei sa ajungi la Campulung, asa ca drumul te duce catre Rucar. Poti face un prim popas la monumentul de la Mateias, ridicat in memoria Eroilor cazuti in primul razboi mondial. 

mateias

 

De-acolo, serpentinele te conduc spre Dragoslavele si Rucar, iar peisajul montan se transforma din ce in ce mai mult intr-un taram de vis. Incep sa se vada, la orizont, poalele Pietrei Craiului, un lant de munti mai greu accesibil decat traseele din Bucegi, dar cu atat mai provocator.

Dupa ce treci de Rucar, ajungi in satul Podu Dambovitei. De-aici, poti continua drumul pe culoarul Rucar-Bran, sau poti intra pe Cheile Dambovitei, ce fac parte din Parcul National Piatra Craiului. 

cheile dambovitei

Doi kilometri de chei, sapate in muntii calcarosi si umbrite in cea mai mare parte, iti vor satisface cu siguranta dragostea de munte si de tinuturi mai salbatice. La mijlocul lor, se afla Pestera Coltul Surpat, sau Pestera Ursilor din Cheile Dambovitei, cunoscuta mai ales pentru ca aici s-a filmat unul din episoadele filmului Ciresarii (seria de carti de succes a lui Constantin Chirita). Pestera este neamenajata, asa ca daca vei dori s-o vizitezi, ia cu tine o lanterna puternica. 

pestera

pestera

La capatul Cheilor Dambovitei intri in Saticul de Jos, apoi in Saticul de Sus si iti poti continua periplul pana la Barajul Pecineagu. In zona exista numeroase pensiuni, asezate in mijlocul unor peisaje de basm. 

cheile

Drum bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *