Pasarea Phoenix

Pasarea Phoenix

Pasărea Phoenix este o pasare mitica, ce posedă proprietatea de autoincendiere periodică și regenerarea din propria cenusa. Este considerată a fi o pasăre oraculara.

Are o longevitate extraordinară, unii autori afirmând că trăiește de la 500 pana la 13.000 de ani. Este singura din specia ei, deși nu se poate reproduce. Atunci când lunga sa viata este pe terminate ea își simte sfarsitul, își face un cuib din plante aromatice și tamaie, dă foc apoi cuibului, se întinde, arzând odată cu cuibul, iar din cenușa sa se formează o altă pasăre. Noua pasăre o îngroapă pe cea precedentă, punându-i rămășițele într-un înveliș de smirnă și tamaie in formă de ou și ducându-le la sanctuarul din Heliopolis. 

phoenix-bird

În mitologia greaca, pasărea alegorică ce renăștea din propria cenușă semana ca formă cu vulturul, dar se deosebea de acesta prin penajul splendid colorat, cu pete de purpura si aur (două culori nobile și cu o evidență a semnificației simbolică), ceea ce o facea mai frumoasă decât cel mai minunat paun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *