Parinti, nu dati vina pe societate atunci cand copiii vostri inoata in ape tulburi!

Parinti, nu dati vina pe societate atunci cand copiii vostri inoata in ape tulburi!

Trebuie sa recunosc de la inceput ca nu sunt un impatimit al pieselor scoase de artistii romani. Si nu imi place in mod deosebit piesa Deliei “Da, mama”. Dar am reauzit-o intamplator de curand si ma gandeam la mesajul ei.

Ceea ce vreau sa subliniez in acest articol este lipsa de fair-play a parintilor care sustin ca ceea ce canta ea a avut un impact negativ asupra copiilor lor cuminti si ascultatori.

Vreau sa le adresez o intrebare acestor parinti, dar, banuiesc ca tot eu voi da raspunsul. Cand      v-ati lasat fetele la 10 ani pe Youtube nu v-ati gandit ca ar putea sa copieze ceea ce vad la artistii pe care ii plac sau pe care ajung sa ii idolatrizeze? Va lasati copiii sa asculte melodiile lor si vreti ca ei sa nu adopte nimic din stilul respectivilor? Cred ca nu este vina artistilor, ci a voastra, parinti care le dati verde sa adore ceea ce pretindeti apoi a fi nepotrivit si perturbant.
Cand ii lasati sa se uite la desene animate, care ar trebui sa fie menite unor copii dar care sunt pline de violenta si de cuvinte nepotrivite varstei lor, nu va ganditi ca ar putea fi gresit si distructiv pentru dezvoltarea lor? Imi pare rau sa va anunt, dar atata timp cat nu luati masuri, care reprezinta datoria voastra,consecintele vor exista.

Ati ajuns sa remarcati ca ale voastre odrasle inoata in ape tulburi… Insa nu sunteti in stare sa va recunoasteti greselile facute in educatia lor, ci preferati sa aruncati vina pe anumite persoane publice. Inca un exemplu negativ care isi va pune amprenta pe dezvoltarea copiilor vostri. Normal ar fi sa va invatati copiii, prin exemplul propriu, sa recunoasca cand gresesc. Dar preferati, dand adesea dovada de imaturitate, sa va ascundeti dupa deget si sa pareti nevinovati. Sau poate chiar nu reusiti sa va dati seama de anumite greseli… Insa dumneavoastra sunteti adultii, parintii care trebuie sa fie responsabili pentru a putea fi exemple demne de urmat.

V-as ruga, daca aveti timp, sa va uitati in istoricul telefoanelor copiilor vostri si sa remarcati site-urile pe care le acceseaza. V-as ruga sa aruncati un ochi peste posturile de animatie, pe care le considerati inocente, dar care contin obscenitati, limbaj licentios si agresivitate de toate formele. Condamnati societatea moderna in care traim, insa va asteptati sa cresteti niste viitori oameni de succes. Oamenii de succes au fost claditi cu ajutorul unor parinti puternici, responsabili, care i-au invatat sa nu se lase influentati de mediul in care traiesc. Dumneavoastra, parinti carora ma adresez, ii invatati sa fie slabi. Nu le dati exemple de caracter si ii “ajutati” doar sa fie neincrezatori. Nu au o opinie proprie pe care sa si-o exprime liber deoarece nu i-ati invatat ce este respectul. Adopta sexualitatea ca forma de manifestare deoarce le-ati permis sa asiste la discutii cu tenta sexuala, pline vulgaritate sau agresivitate.

Nu consider ca artistii sunt de vina pentru greselile parintilor! Consider ca ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte de a aduce astfel de acuzatii la adresa lor! Consider ca voi, parinti adesea imaturi, ar trebui sa incercati sa va indreptati, sa va asumati greselile facute in educatia copiilor vostri si sa nu aruncati vorbe.

Don’t judge them, judge you!!

George Buraga

 

3 comments on «Parinti, nu dati vina pe societate atunci cand copiii vostri inoata in ape tulburi!»

 1. Dani says:

  “V-as ruga, daca aveti timp, sa va uitati in istoricul telefoanelor copiilor vostri si sa remarcati site-urile pe care le acceseaza.”
  Asta e cea mai mare prostie. Daca tu, ca parinte, nu esti prieten cu copilul tau si recurgi la astfel de gesturi.. ai dat-o-n bara.

  1. Buraga George says:

   Daca ai citi cu atentir,ai observa ca nu este vorba despre toti parintii,ci despre cei care nu isi asuma vinasi o arunca asupra vedetelor

 2. Daniela says:

  Felicitari celul ce a scris articol, respectele mele! Articol uimitor! Vorbe de aur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *