Parerea mea despre sfarsitul lumii

Parerea mea despre sfarsitul lumii

Sfarsitul lumii? Pare o tema infricosatoare, dar sunt sigur ca multi dintre voi v-ati gandit la asta. Poate dupa ce ati vazut un film SF pe aceasta tema, poate dupa ce ati ascultat slujba unui preot in biserica.
Acest subiect controversat a dat nastere multor dezbateri, dialoguri contradictorii, “certuri” intre diferiti oameni de stiinta si a nascut adesea temeri printre noi.
Este un paradox faptul ca, desi suntem siguri ca nu putem afla momentul in care Pamantul va fi distrus, unii reusesc sa demonstreze ca anumite fenomene vor duce la acest SFARSIT. Fenomene despre care stim, care si-au etalat fortele de-a lungul timpului, insa nu au aratat tot ceea ce pot. Si, astfel, se prezic cutremure, uragane, cantitati uriase de aciditati care ar putea topi planeta pe care traim. Impartasirea acestor preziceri cu intreaga populatie a dus la panica si izolari. Chiar daca majoritatea oamenilor sunt constienti ca un singur factor, cel DIVIN, ar putea sfarsi firul existentei noastre, dupa fiecare stire de acest gen pornesc alarmele si, de cele mai multe ori, se merge pana la extrem cu exagerarile. Astfel incat, pentru o perioada, televiziunile sunt pline cu dezbateri pe baza “sfarsitului lumii”, nu de alta, ci pentru a face audienta, exploatand o frica naturala a oamenilor in fata unui posibil sfarsit.
Exista multe teorii care sustin ca acest sfarsit va veni, mai devreme sau mai tarziu. Si exista teoria care ne spune ca Universul s-a creat cu o saptamana inainte. Chiar daca stim, desigur, ca au fost multi, multi de ani inainte de Hristos si multi dupa, in care a existat viata, in am trait si traim, nu putem contrazice faptul ca ceasornicul acestui Pamant nu este decat o iluzie si ca anii pe care noi i-am considerat a fi atat de lungi, au reprezentat doar cateva secunde din aceasta viata de o saptamana. Bineinteles, este doar o teorie, dar nu o putem contrazice.
Exista si teoria care ne spune ca sfarsitul se va intampla atunci cand particulele lui Dumnezeu vor face contact si totul va fi distrus. Sau cea care mentioneaza ca temperatura produsa de bombele nucleare aruncate in razboaiele care au fost si cele care vor urma, va usca toata planeta. Fiecare din ele pare posibila…
O superstitie specific romaneasca spune ca lumea va pieri cand batranii se vor casatori cu tinerii si cand carciumele se vor raspandi atat de mult incat vei fi anesteziat acolo, nu la spital. Daca ar fi sa ne ghidam dupa aceasta superstitie, intr-adevar am putea confirma ca va veni sfarsitul lumii curand. Smile Dar o superstitie nu demonstreaza nimic, asa cum nici teoriile acelea nu inseamna nimic in fata celor care cred ca moartea acestei lumi va veni atunci cand Divinitatea suprema va decide. Eu cred ca un SFARSIT este la capatul unui drum lung. Omenirea nu poate sa se sfarseasca intr-un timp relativ scurt, asa cum spun teoriile oamenilor de stiinta.
Dumnezeu a creat lumea, omenirea si tot ceea ce ne inconjoara. Asa ca tot El va decide cand si cum se vor sfarsi toate. Si eu cred ca el ne iubeste, asa ca o sa aiba grija de noi multa vreme…

George Buraga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *