Parerea mea despre… perseverenta

Parerea mea despre… perseverenta

A persevera inseamna a starui cu rabdare si convingere intr-o anumita actiune. Inseamna efort si munca depuse pana la realizarea obiectivului propus. Depinde de “forta” pe care mintea o transmite asupra respectivei actiuni si de “coeficientul” de hotarare al propriei constiinte.
Depinde de dorinta ta de a reusi sa demonstrezi o anumita fapta sustinand-o prin argumente, creandu-ti un mic zid de aparare cu ajutorul acestora. Acest zid nu te poate apara intotdeauna de esec, insa efortul depus te forteaza sa inveti din greseli.
Se poate intampla si ca perseverenta sa fie un factor care duce la crearea unei relatii conflictuale. Poate crea o disputa, cu tine insuti sau cu o alta persoana. Insa, pana la urma, se dovedeste constructiva si este un mijloc de imbogatire morala. Trebuie sa perseverezi mereu pentru a putea invinge sau pentru a putea convinge.
Poate este greu sa intelegi ca perseverenta este singura modalitate prin care poti reusi, deoarece exista oameni care ating un apogeu al dorintelor lor fara sa fie nevoiti sa depasesca anumite obstacole. Insa, un castel construit din nisip uscat se distruge repede si nu reusesti sa te bucuri indeajuns de el. Pe cand nisipul caruia ii mai adaugi ceva precum apa, dureazamai mult.
Trebuie sa perseverezi, chiar daca gresesti uneori. O greseala este un intreg proces. Este ceva dumnezeiesc de care nimeni nu se poate feri. Dumnezeiesc pentru cei puternici, diavolesc pentru cei slabi. Sa staruiesti chiar daca gresesti inseamna sa inveti si sa devii mai intelept. Asa iti descoperi propria putere. Nu poti persevera fara sa gresesti. Nu poti dobandi intelepciune fara sa perseverezi. Nu poti dobandi dumnezeiasca moralitate fara sa fii intelept. Ceea ce demonstreaza ca o greseala, aparent diavoleasca, este o actiune care are sa devina divina.
Sa perseverezi chiar daca gresesti uneori inseamna sa crezi in tine si in propiile puteri. Puteri pe care trebuie sa le folosesti pentru a deveni constient de motivele esecului tau.
Ti se poate parea la un moment dat ca poti avea o mare realizare care te va face sa devii un om adevarat, insa, fara munca si staruinta, nu sunt sanse mari sa cunosti succesul.
Sa ramai ferm si constant nu este, intotdeauna, ecuatia echivalenta cu perseverenta. Este bine sa ai rabdare. Insa trebuie si sa stii sa intervii la timp in procesul realizarii retetei succesului.

George Buraga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *