Parerea mea despre… lectura

Parerea mea despre… lectura

Dupa parerea mea, lectura este un stil de viata. Un stil de viata care te modeleaza mai mult decat crezi. Este o cheie care descuie multe usi. Se poate intampla sa nu poti deschide unele dintre ele, dar fara sa treci prin acest labirint numit “lectura” nu ai nici macar sansa de a o putea face. Este un labirint care contine reliefari ale multor situatii traite in viata de zi cu zi si, in cazul nostru, al tinerilor cititori, pe care le vom intalni.
Lectura este un mister care iti misuna gandirea si toate perspectivele, care te provoaca sa-l descoperi, sa-l studiezi, sa traiesti prin el si sa te transpui in lumea lui alba, de hartie. Lectura este luminata, intr-un fel. Este luminata tocmai de noi, cei care vrem sa o urmam si sa o intelegem. Este pusa pe un piedestal pe care il accesam cu greu, doar pentru ca nu o percepem asa cum trebuie. Este un aspect care iti pune mintea si imaginatia in miscare si care iti ofera imense satisfactii.
Lectura este importanta in dezvoltarea psihica si morala. Este importanta in dezvoltarea limbajului si a creativitaii, in definirea caracterului si finisarea maturizarii intregii tale fiinte. Isi are rolul in schimbarea viziunii asupra vietii, te indeamna spre intelepciunea necesara cresterii, necesara modificarii perspectivei, obiectivelor si tuturor telurilor cladite gresit pana in acel moment.
Lectura, studierea si descifrarea unei scrieri te conduc la elucidarea secretului propriei vieti. Spargerea samburelui unui mesaj, descoperirea interiorului acestuia te indruma spre intelegerea mesajului din interiorul tau. Te ajuta sa intelegi cine esti de fapt si sa iti intelegi rostul pe lume.
Lectura te poate ajuta in luarea deciziilor sau in aflarea circumstantelor in care acelea te vor schimba sau vor schimba viitorul fiintei tale. Iti indruma si calauzeste mintea. Accesarea si acceptarea provocarii date de misterul lecturii, fiorul cu care aceasta te patrunde si iti finiseaza gandirea, te ajuta in cresterea si dezvoltarea spirituala si morala, in schimbarea traiectoriei si destinului propriei vieti.
Din pacate, lectura este un subiect, un aspect slab explorat de catre mintile fragede ale erei noastre. Este o varianta pe care nu multe persoane o aleg deoarece nu este confortabila, la inceput. Este vorba de rabdarea pe care trebuie sa o acorzi lecturii. Este vorba de timpul pe care trebuie sa-l astepti pentru a descoperi cu adevarat ceea ce te fascineaza. Orice subiect preferi, in aceasta lume, a cartilor, il vei descoperi cu siguranta. Orice iti doresti sa afli, scrierile si transpunerile pe hartie ale unor minti intelegente te vor ajuta. Orice dilema ai avea, lectura te va ajuta si te va face sa te regasesti sau poate chiar sa te gasesti. Poate ca nu te-ai pierdut in propriile valuri de intrebari deoarece poti sa nu le fi avut niciodata.
Lectura poate crea confuzii uneori si poate naste intrebari si raspunsuri nepotrivite. Ea poate fi cea care te lasa descoperit pentru ceva vreme in fata intrebarii: “Oare eu cine sunt?”. Dar tot ea va face ca toate aceste lipsuri sau plusuri sa se aseze asa cum trebuie in mintea ta, cea care te va face sa iti gasesti un echilbru si sa devii un om complet.

George Buraga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *