Pana la urma, ne place ziua de 1 Aprilie?

Pana la urma, ne place ziua de 1 Aprilie?

Pentru cei carora le place sa faca glume pe seama altora, ziua de 1 Aprilie este cea mai nimerita pentru a se manifesta ca atare. Nu intotdeauna insa farsele facute in aceasta zi sunt bine primite. Asa ca, aveti grija pe cine si cum pacaliti!

Originea acestei zile nu este pe deplin cunoscuta. Unii istorici o plaseaza in Evul Mediu si o atribuie unui pustnic egiptean, Sfantul Sisoe, care-i facea tot felul de farse Sfantului Antonie. Altii, Sfantului Fesbuchie, tot un sfant cu simtul umorului, care pusese niste busteni intr-un rau, prefacandu-se ca poate sa mearga pe apa, precum Iisus. Se mai crede ca aceasta traditie dateaza din anul 1852, cand s-a trecut de la Calendarul Iulian la cel Gregorian.

Oricum, Ziua Pacalelilor se “sarbatoreste” in prezent in toate tarile lumii, ba chiar si unele companii fac acest lucru. De exemplu, anul trecut, fabricantul de automobile Audi si-a lansat printr-un clip video ultima sa inventie in materie de tehnologie, un scaun autonom care sa-i transporte pe angajati in perimetrul birourilor, si dotat cu fel de fel de “minuni”. Ce pacat insa ca lansarea video-clipului s-a facut pe 1 Aprilie!

Richard Branson, presedintele companiei Virgin Group este un mare fan al acestei zile, si profita de ea ca sa mai faca cate o gluma… In 2013 el a anuntat ca va introduce pe liniile aeriene un avion cu podeaua de sticla, asa incat pasagerii sa vada pe unde zboara. Farsa!

Un lant de supermarket-uri din Marea Britanie si-a pacalit clientii ca va monta o trambulina pe aleile dintre rafturi, asa incat oricine sa poata ajunge la produsele asezate mai sus! Dar, era 1 aprilie!
In 1878, mai multe ziare au anuntat ca Thomas Edison a inventat un dispozitiv care poate transforma apa in vin. Dupa cateva zile, insa, oamenii si-au dat seama ca articolul aparuse pe 1 Aprilie…

Chiar si televiziunea britanica BBC, o televiziune serioasa de altfel, a difuzat in 1961 un interviu cu un profesor care spunea ca a inventat un aparat care le va permite telespectatorilor sa simta aromele unor produse prezentate la televizor. Ba mai mult, i-a intrebat in direct daca simt ceva. Unii au raspuns da, desi era 1 aprilie!

Pana la urma, ne place ziua de 1 Aprilie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *