Oamenii din preajma mea: Dima

Oamenii din preajma mea: Dima

Hei, dragilor! Astazi vreau sa va prezint o persoana extraordinara, un om cu adevarat surprinzator. Este Dima, are 16 ani si este gimnast. Inca din copilarie si-a dorit sa practice gimnastica si a reusit, in ciuda faptului ca situatia lui materiala este foarte modesta. Dima provine dintr-o familie romano-rusa in care libera exprimare si iubirea reciproca este o normalitate. Astfel, Dima a hotarat ca viata lui, viitorul lui va fi exact asa cum el doreste. Stia ca nimic nu-i va sta in cale. Si asa a fost.
Pana acum Dima a castigat numeroase medalii si premii si se mandreste cu o gama impresionanta de miscari si programe artistice. Este un tanar mandru si ambitios care stie ca viata este de partea lui si ca va ajunge acolo unde isi doreste. Stie faptul ca secretul succesului este sa nu te opresti niciodata din a avea vise, pentru ca nici ele nu se vor sfii sa se implineasca.
Dima este un adolescent bland si iubitor, care intotdeauna are o vorba buna pentru cei din preajma lui. Atunci cand vorbesti cu el simti ca este un suflet matur intr-un corp tanar. Dima ii indeamna pe cei din jurul lui sa faca sport, sa manance sanatos si sa isi iubeasca corpul, pentru el este casa sufletului si… avem doar unul intr-o viata de om.
Probabil nu multi dintre voi iau contact cu o persoana asemenea lui Dima in fiecare zi, pentru ca Dima este un sportiv de performanta. Cu totii stim ca performanta necesita timp si munca, astfel ca Dima are putini prieteni. Dar buni. Adevaratii prieteni sunt aceia care te inteleg si te sustin, indiferent de ceea ce se intampla, insa, sa recunoastem, nu toti am fi capabili sa pastram o prietenie atunci cand celalalt este plecat jumatate de an in cantonament. Toata admiratia pentru astfel de oameni!
Intrebat ce reprezinta pentru el gimnastica, Dima obisnuieste sa spuna ca fiecare dintre noi are nevoie de o pasiune in care sa-si investeasca sperantele si gandurile, iar pentru el gimnastica inseamna sa fie acasa, cu sine insusi si cu partea aceea din el care este intotdeauna iubire si pace si rabdare.
Pentru noi Dima este un fenomen. Face lucruri pe care noi, apparent, nu putem sa le facem. Insa este o idée total gresita, nascuta din lipsa noastra de curaj de a ne asuma responsabilitatea, de a indrazni si… de a reusi.
Dima ne indeamna pe toti sa ne gasim pasiunea si sa-i urmam calea, indiferent daca aceasta este pavata cu trandafiri sau cu maracini. Privelistea de sus e minunata!
Eu va propun ca fiecare dintre voi sa fie un Dima! Faceti lucrurile minunate de care stiu ca sunteti capabili!
Pe data viitoare!

Sinziana Constantinescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *