Oamenii din preajma mea: Marisa

Oamenii din preajma mea: Marisa

Buna, dragii mei! Astazi vreau sa v-o prezint pe Marisa, o fata incantatoare, care cred ca o sa va intrige.
Are 15 ani, este inteligenta si cu o personalitate puternica. Dar are si perioade in care este timida sau mai retrasa decat de obicei….
De ce vreau sa v-o prezint pe Marisa?
Deoarece ea reprezinta inteligenta nativa, genul acela de intelepciune pe care putini dintre noi o au din nastere. Ei bine, Marisa pare ca stie momentul potrivit in care sa rada si sa planga, in care sa invete si in care sa se joace.
Ce tipologie reprezinta Marisa?
Marisa reprezinta prietenul de incredere care niciodata nu te lasa balta, care isi imparte marul cu tine chiar daca nu mai are nimic altceva de mancare, care te intreaba ce-ai patit inainte ca ceilalti sa observe ca nu te simti foarte bine, care iti zambeste si iti spune ca esti minunat in zilele in care tu nu intrezaresti nicio parte pozitiva la tine.
In concluzie, Marisa este un prieten adevarat. Insa, ca orice om, aceasta are defectele ei. Unul dintre acestea ar fi ca este incapatanata si ca atunci cand ii oferi un punct de vedere diferit se adapteaza destul de greu. Altul ar fi ca are momente in care este incapabila sa vada lumina din interiorul ei, puterea care zace acolo, asteptand sa fie folosita.
Pot sa va spun ca acest personaj este real in vietile fiecaruia dintre voi. Priviti atent si il veti regasi cu usurinta. Este fata care priveste melancolica picaturile de ploaie de pe geam. Este baiatul care arunca o bucatica de paine catelului din parcare. Este doamna care merge pe strada si zambeste. Este postasul care iti ureaza o zi buna cand treci pe langa el.
Acestea sunt micile bucurii ale vietii care, de fapt, formeaza intregul, intr-un mod firesc, sublim…
Ce pot sa spun despre Marisa? Fiti asemenea ei si vedeti bunatatea din oameni, lumina si iubirea din ei. Traiti cu increderea ca totul este spre binele vostru suprem, traiti totul cu ideea ca viata, in minunata ei constructie divina, este de partea voastra – va sustine – si va ofera tot ceea ce voi ii cereti. Exact, totul depinde de ceea ce cereti voi!
Asadar, fiti ceea ce va doriti pentru vietile voastre. Va doriti o Marisa in viata voastra? Fiti acea Marisa pentru voi si pentru toti ceilalti! Fiti calmi si iubitori cu cei din jurul vostru si deschideti-va inimile in fata oamenilor! Nu toti vor sa va faca rau – de fapt, putini sunt cei care au ceva personal cu voi.
Tin sa-mi cer scuze ca personajul meu este unul feminin – din nou – si ca in ultima vreme am neglijat baietii (nu va faceti griji, in curand va veni vremea voastra ) si sa precizez faptul ca Marisa se poate regasi intr-un personaj masculin. Cunosc foarte multi baieti care au un temperament bland si plin de compasiune. Sunt persoane uimitoare care ar trebui sa ramana asa vesnic. E minunat sa ramai bland si iubitor atunci cand functioneaza stereotipul conform caruia baietii sunt duri si aroganti si uneori lipsiti de compasiune.
Asadar, gasiti-o pe Marisa din voi! Va garantez ca e acolo…

Sinziana Constantinescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *