Oamenii din preajma mea: mama

Oamenii din preajma mea: mama

Hei, dragilor! Astazi vorbim despre… mama. Nu se putea altfel! Cand vine martie, toti suntem mai sensibili si devenim mai atenti… Si se pare ca in perioada asta ne uitam cu adevarat la mamele noastre si realizam miracolul pe care acestea il reprezinta.
Cine este mama?
Mama este o fiinta (aceasta este definitia pe care o regasiti oriunde, in carti, in dictionare) ce da nastere copiilor si are posibilitatea de a-i creste (prin posibilitate intelegem functie biologica).
Insa, emotional vorbind, mama este persoana fata de care si de la care simti cu adevarat dragoste neconditionata. Si asta pentru ca (chiar daca incercam sa negam acest lucru) mama este sursa continua de iubire si afectiune, fara de care ne este greu sa “ne reincarcam bateriile” atunci cand suntem tristi sau dezamagiti.
Pentru mine, mama este imaginea cea mai apropiata pe care noi o avem despre iubirea neconditionata. De ce? Pentru ca dintre toate persoanele pe care le vom cunoaste in viata noastra, singura care nu-si va dori nimic altceva decat binele nostru va fi mama. Mama este egal cu ideea de sacrificiu personal, de dragoste eterna nemarginita.
Acum as vrea sa subliniez faptul ca mama nu este o jucarie pe care copiii o pot manevra in functie de bunul plac. Asemenea fiecaruia dintre noi, mama este un suflet ce are dreptul sa experimenteze orice-si doreste si care poate sa fie fericita in orice situatie (chiar daca mamele, se simt complet fericite atunci cand sunt alaturi de copiii si de familia lor).
Inca din timpuri stravechi, oamenii au incercat sa inteleaga legatura pe care mamele o au in mod instinctiv cu viata. Adevarul e ca asa ceva nu se poate intelege, la nivelul intelectului, pentru ca mamele au un mod unic, aparte de a simti viata si de a o trai.
Eu cred ca mama este ingerul nostru pe Pamant. De aceea poate nici cuvintele frumoase scrise pe o foi galbene de hartie, nici florile, nici zambetele, nici lacrimile nu sunt suficiente pentru a-i spune ca o pretuim.
Mama este… emotie si traire. Niciun om de stiinta si niciun preot nu le vor putea explica vreodata. Pentru ca viata se simte, nu se explica.

Sinziana Constantinescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *