Oamenii din preajma mea: Ioana

Oamenii din preajma mea: Ioana

Astazi vreau sa vorbim despre incredere. De aceea, vom vorbi despre Ioana, persoana care imi ofera zi de zi incredere in mine si in viata. Am ales acest nume deoarece este unul comun si, in spatele lui, poate fi oricare dintre voi. E foarte important sa intelegeti ca fiecare om este o scanteie luminoasa si ca oricat ar incerca cineva sa va spuna altceva, voi trebuie sa fiti fermi si sa respingeti aceste pareri.
Ea este Ioana. Este bibliotecara scolii. In fiecare dimineata cand ajung la scoala, ea sta asezata pe un scaun si vorbeste cu florile. Le multumeste ca exista si ca fac viata noastra mai frumoasa, ca ne arata ca in univers exista abundenta si ca fericirea e o stare relativa, pe care o putem dobandi din nimic. Este o femeie matura, care de cand ma stiu pe pamantul acesta vorbeste cu oamenii si le ofera vorbe bune. Ea crede ca viata este mai mult decat lupta si suferinta. Ea crede intr-un bine superior si, asemeni copiilor, stie ca basmele care sustin ca binele invinge intotdeauna raul au dreptate. In plus, ea ne incurajeaza mereu sa privim partea plina a paharului. Nu stiu ce as putea sa-i reprosez. Poate faptul ca uneori pare “din alta lume”. E uimitor cum, atunci cand toti sunt patrunsi de negativism, ea zambeste si spune ”O sa fie bine! E imposibil sa nu fie asa!”.
Acum intrebarea voastra este, probabil, cum facem sa descoperim asemenea persoane. Intr-o zi insorita, asezati-va pe o banca, la umbra unui copac. Asteptati si ascultati. Ascultati minunatia lumii si multumiti de mii de ori pentru acest privilegiu, de a fi aici, acum si de a putea schimba lumea cu fiecare respiratie a noastra. Priviti oamenii! Vedeti cum se framanta pentru orice lucru pe care nu-l cunosc, in loc sa isi intrebe sufletul ca sa afle raspunsul? Dar oamenii sunt cu adevarat minunati! Sunt cele mai mari comori pe care le veti putea gasi pe acest pamant. Asadar, cautati-i cu atentie si cu rabdare, cautati-i insistent. Acolo veti gasi adevarate diamante. Ascultati oamenii si vedeti care dintre ei este cel mai sensibil! Acela sa fie “liderul” vostru! A fi sensibil nu inseamna a fi slab! Inseamna sa vezi anumite nuante pe care unii dintre noi nu sunt capabili sa le vada! Apoi cautati-l pe cel zambaret. Si el e foarte important! El este cel care va va oferi o speranta atunci cand pare ca sunteti pierduti.
Apoi cautati-va pe voi! Cautati-va adanc in sufletele voastre si niciodata, dar niciodata nu cautati raspunsurile in exterior! Niciun raspuns nu se afla acolo! Incercati sa intelegeti care este rostul vostru pe lume si apoi veti intelege ca… fiecare dintre voi poate face ceea ce face Ioana! Aveti incredere ca tot binele din lume va este destinat voua! Si e adevarat! Probabil o sa credeti ca exagerez, dar priviti in jur! De ce credeti ca toate aceste minunatii au fost create? Pentru a infrumuseta lumea? Pentru ca Dumnezeu era plictisit? Nici vorba, pentru ca Dumnezeu va iubeste neconditionat! Si este generos cu dragostea lui…
Acum stiu ca am deviat putin de la subiect (dar voi ma cunoasteti si stiti ca mi se mai intampla lucrul asta) si probabil va intrebati ce legatura au toate astea cu Ioana. Pai, ea este cea care mi-a oferit toate aceste informatii si mi-a explicat ca fiecare dintre noi este purtat cu grija sub aripa protectoare a unui inger.
Despre incredere…
Increderea este un termen relativ pentru ceea ce noi simtim despre viata! Aveti incredere in viata, chiar si atunci cand pare ca nu exista un “plan” serios pentru voi! Nicio persoana nu e nesemnificativa! Aveti incredere in propriile voastre puteri! Aveti incredere in ceea ce stiti si nu renuntati la convingerile voastre, daca voi simtiti in sufletele voastre ca sunt corecte.
Mesajul de la Ioana pentru voi este sa fiti pozitivi si sa aveti incredere in viata! Fiti fericiti, nu e nimic gresit !

P.S: Voi sunteti Ioana, toti!

Sinziana Constantinescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *