Oamenii din preajma mea: Ioana

Oamenii din preajma mea: Ioana

Ziua buna, dragilor! Sper ca Mosul a fost darnic cu voi. Astazi as vrea sa vorbesc despre “profesorul ciudat”. Mai bine zis despre “profesoara ciudata”, pentru ca am decis sa aleg ca personaj principal al povestii mele o “ea”.
V-o prezint pe Ioana (daca tot a fost Sfantul Ion)! Este profesoara de germana (aceasta este prima materie care imi vine in cap). Ce vreau sa spun prin “profesor ciudat”? Vreau sa evidentiez acele persoane care, prin natura lor, sunt diferite si nu pot fi categorisite. Cunosc mai multi profesori care par excentrici sau genii nebune, dar atunci cand ajungi sa-i cunosti realizezi ca sunt adevarate enciclopedii umane.
Revenind la Ioana, aceasta este o persoana non-conformista. Se imbraca intr-un fel cel putin ciudat: uneori multe pene colorate, mult sclipici, alteori culori triste. Cateodata poarta machiaje exotice. Pare schimbatoare, ca si cum ar fi influentata de stari diferite. Dar, cert este ca Ioana detine foarte multe informatii pe care si-ar dori sa le impartaseasca cu voi. Cu aceia dintre voi care isi doresc sa cunoasca. Este fascinata de istorie si va poate oferi mai multe date decat un profesor de istorie. Citeste foarte mult si va poate recomanda cele mai frumoase carti pentru voi.
Ce-mi place la Ioana? Are simtul umorului. Cred ca este dificil sa treci prin viata daca nu ai simtul umorului. Pentru ca viata insasi este un joc. Bineinteles, nu toti inteleg acest lucru, iar unii isi consuma energia inutil pentru povesti imaginare.
Atunci cand vorbesc cu Ioana, intreaga mea viata pare presarata cu mici fire sclipitoare, care sunt extrem de pretioase. De ce? Pentru ca in ele se masoara fericirea. Ioana spune ca scopul vietii este sa fi fericit si sa faci numai ce-ti place.
Ce nu-mi place la Ioana? Ei bine, s-a inntamplat ca de mai multe ori sa discutam despre diverse lucruri si in legatura cu anumite subiecte are idei fixe. Acum nu vreau sa para ca eu detin cheia fericirii (desi poate e la mine in buzunar ), dar nu cred ca este foarte util sa ramai infipt intr-o parere. Poate fi o experienta minunata sa asculti adevarul celorlalti si sa il cantaresti: ce parte din el ti se potriveste si ce parte o poti aplica in viata ta?
Stiu ca de mai multe ori v-am sfatuit (e mult spus, dar e doar un cuvant) in legatura cu ce trebuie sa faceti cu oameni precum Ioana. De data aceasta vreau sa schimb putin tactica si sa va doresc sa ajungeti ca Ioana. Cititi mult, dragii mei si scrieti mult, indiferent de ce v-ar spune ceilalti. Asa cum a spus Mark Twain, tineretea este doar un defect al omului care trece, eu va spun ca aceasta este varsta la care sa decideti ce vreti sa faceti si cum vreti sa faceti. Si nu-i lasati pe ceilalti sa va spuna ca nu puteti sa faceti. Nu va dati voie nici voua insiva sa va spuneti ca nu sunteti capabili! Nu stiti cat de minunati sunteti si cate “daruri” purtati inauntrul vostru…
Stiu ca suna cliseic, dar eu chiar cred ca esenta vietii este fericirea… Atunci cand sunteti fericiti, din orice motiv, savurati momentul! Asta e normalitatea… Sa fiti fericiti si sa va bucurati de viata din tot sufletul!
Si inca ceva… Ascultati totul, dar nu credeti totul! Si inainte sa luati decizia daca sa credeti ceva sau nu, urmati-va intuitia… Este un bun prieten! Nu mintea, ci intuitia!
Legat de Ioana, da, este un profesor deosebit, doar ca uneori e necesar sa privesti realitatea cu iubire pentru a primi iubire inapoi.

Bye! See you next time!

Sinziana Constantinescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *