Oamenii din preajma mea: Flavia

Oamenii din preajma mea: Flavia

De data aceasta m-am hotarat sa discutam despre… falsitate. Stiu ca am mai atins aceasta tema in articolele mele, dar astazi vreau sa va prezint un “model” interesant, chiar daca la prima vedere nu pare astfel…

Ea este Flavia. Am decis ca personajul meu de astazi sa fie tot o fata dar, ca de obicei, nu intentionez sa subliniez ca vreunul dintre cele doua sexe ar fi mai important sau mai interesant. Flavia poate fi oricare dintre voi.

Este frumoasa si ii place atentia pe care ceilalti i-o ofera. Este mai mereu aranjata. Cel mai mult ii place sa discute cu baietii. De ce? Simplu, pentru ca acestia ii ofera atentia de care ea are nevoie. Are mereu un strat generos de machiaj pe fata si intotdeauna se comporta ca o fata rasfatata ce are nevoie permanenta de admiratia celor din jur. Va suna cunoscut? Bineinteles. Este imposibil sa nu aveti un astfel de personaj in clasa voastra sau in scoala voastra.

Acum, ce vreau sa subliniez este faptul ca Flavia nu este o fata cu probleme de caracter, desi uneori poate deveni cruda. Dar faptul ca ea se poarta asa este pur si simplu modul ei de a cere atentie.

Haideti sa va spun mai multe despre Flavia! Are multi bani. Si este extrem de populara. Adora sa fie in centrul atentiei, dar cui nu-i place sa aiba parte de atentia celorlalti? Uneori este satisfacuta de umilinta celor care par mai “slabi” ca ea. Dar, in ciuda tuturor lucrurilor insiruite mai sus, Flavia este foarte inteligenta, are simtul umorului si te poate surprinde cu ideile ei. In spatele mastii de clovn se ascunde o fata cu potential, care poate realiza ce isi propune. Chiar daca pare rea si fara inima, Flavia este, de fapt, o persoana obisnuita, cu minusurile pe care fiecare dintre noi le are la un anumit capitol. Ea pare adesea superficiala si neserioasa, iar uneori dezinteresata de ce se inatampla in preajma ei.

Dar mie imi place Flavia. Stiti de ce? Flavia este un exemplu uman care ne dovedeste ca falsitatea nu este apreciata. Nimeni nu va indeamna sa fiti exagerat de seriosi, dar atunci cand ne cautam prietenii nu ne dorim sa gasim o persoana precum Flavia, care sa ne insele toate asteptarile. In plus, putini sunt cei care cred ca aspectul fizic si firma hainelor este criteriul determinant pentru alegerea prietenilor. Nu ma intelegeti gresit, Flavia nu este o persoana rea sau care nu merita atentia noastra (tocmai de aceea am ales sa discutam despre ea). Ea este produsul societatii care ne invata ca cele mai importante lucruri sunt hainele, a avea sau nu un iubit/o iubita, a fi “smecher” orice ar insemna asta, a avea parinti cu bani si a frecventa cat mai multe baruri, cluburi sau restaurante. Cati dintre voi au citit ultima oara o poezie si chiar au inteles-o de-adevaratelea? Cati dintre voi au admirat cerul in ultima vreme? Cati dintre voi si-au invitat prietenii la o inghetata (bine, poate nu inghetata, e cam frig, dar orice altcevaSmile ) in parc si au dicutat orice altceva exceptand barfele?

Eu cred ca persoanelor precum Flavia trebuie sa li se explice foarte clar ca cele mai importante lucruri din vietile noastre nu sunt banii sau pozitia sociala. Personal, pentru ca sunt o fire usor sadica J, le-as revela toate greutatile din vietile oamenilor din Africa si i-as ruga sa compare ce au ei  cu ceea ce au cei de acolo. Cred ca majoritatea au fost foarte uimiti cand au realizat ca practic noi traim in rai comparativ cu ei.

In concluzie, nu excludeti persoanele ca Flavia. Nu sunt fara scapare. Trebuie doar readuse pe drumul cel bun. Smile Si nu dati vina pe ele. Uneori totul vine din familie.

Va provoc sa va bucurati de viata altfel decat ati facut-o vreodata pana acum. Admirati soarele (chiar daca nu-l vedeti), imbratisati un copac, salutati un catel si intrebati-l ce mai face, vorbiti cu o batrana de pe strada (cine stie de cand nu a mai vorbit cineva cu ea), zambiti lunii deoarece ea este singurul factor care ne tine departe de intunericul profund al noptii. Zambiti! Sau, mai bine, radeti din tot sufletul!

Bye! Pe data viitoare!

 Sinziana Constantinescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *