Oamenii din preajma mea: Emanuela

Oamenii din preajma mea: Emanuela

Astazi mi-as dori sa abordam o tema care sper sa nu vi se para prea complicata. Dorinta mea sincera este sa va arat o alta parte a adevarului pe care, se pare ca toti il detinem. Astazi vreau sa v-o prezint pe Emanuela. O sa va intrebati probabil de ce o introducere pompoasa pentru acest personaj. Iar eu o sa va explic. Emanuela este… o femeie care practica o religie “libera”. Ce inseamna asta? Nu a ales niciuna dintre religiile planetei, ci crede intr-un Dumnezeu al iubirii supreme si al iertarii. Va rog sa nu intelegeti gresit: ea nu dispretuieste niciuna dintre religii, din contra, le acorda locul bine-meritat, deoarece “oamenii au muncit ceva sa le creeze” Smile.
Emanuela este o femeie in varsta de… De fapt, nu conteaza in mod deosebit. Cert este ca nu e tocmai o adolescenta. Are ceva experienta de viata! Are o familie si ii este bine impreuna cu aceasta. Nu faceti greseala sa credeti ca viata ei e perfecta. Uneori se descurca greu cu banii, alteori are probleme in familie sau la serviciu. Asa… ca noi toti.
Dar Emanuela are si ceva special. Are convingerea ca ceea ce credem atrage anumite efecte. Ea stie ca suntem liberi sa credem orice, societatea ne permite “luxul” acesta, iar Dumnezeu este ingaduitor. Cu o mica nuanta, care probabil nu a fost niciodata subliniata. Ne este permis sa credem orice, dar toate gandurile noastre vor atrage energia pe care o imprastiem. De exemplu, daca ne uitam la cei din jur cu tristete sau dispret, exact asta este ceea ce vom primi inapoi. Dar, in schimb, daca oferim iubire, atunci vom fi inconjurati de iubire si caldura sufleteasca.
Nu va fie teama sa fiti pozitivi, niciodata nu o sa dati gres cu asta! Viata este frumoasa! De ce? Pai, dragii mei, dupa cum stiti, nu exista o sticluta miraculoasa in care sa fie depozitata fericirea, cum nu exista nici garantia ca totul va functiona bine din prima. Dar Emanuela crede ca singura garantie de care avem nevoie e ca Dumnezeu ne iubeste! Cu adevarat! Profund! Si fara margini!
Emanuela ne propune sa facem un joc de imaginatie. Ok, hai sa ne jucam!
Imaginati-va o sfera goala.Transparenta. Iar voi sunteti in centrul ei. Nu-i asa ca e cam deprimant? O sfera goala, iar oricat ati merge pe drumul vietii, nu gasiti nimic care sa o umple? Mda, aveti dreptate. Iar acum, imaginati-va o lumina aurie, sclipitoare, calda. La inceput pare atat de stralucitoare incat nici nu o puteti privi. Ei bine, observati ca vine din interiorul vostru, din inima voastra. Acesta este efectul dragostei lui Dumnezeu. Brusc, sfera se umple. Si va simtiti inconjurati de iubire. Si va simtiti bine.
Cum sa inchei? Daca o sa intalniti persoane ca Emanuela, care pot sa va arate ca viata este frumoasa, ca bucuria de a trai trebuie impartasita, ca dragostea atrage dragoste, pastrati-le aproape de voi. Va puteti incarca pozitiv de la ele si puteti invata sa daruiti iubire.
O ador pe Emanuela si sper ca si voi o veti iubi la fel!

Bye, pe data viitoare.

Sinziana Constantinescu

(Foto: tablou apartinand lui Jeff Scher)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *