Oamenii din preajma mea: Cezar

Oamenii din preajma mea: Cezar

Dragii mei, astazi vreau sa va prezint o persoana care cu siguranta v-a atras atentia daca ati intalnit-o pana acum. Aceasta persoana este de fapt un “el” si se numeste, de data asta, Cezar.
Autocaracterizare: Ma numesc Cezar. Am aproape 40 de ani. Meseria cu care ma laud este cea de… om. Cred ca este foarte important sa fii om si sa te comporti asemenea unui om. Mi se spune adesea ca sunt extrem de inteligent si ca am un spirit critic foarte dezvoltat. Eu cred ca in viata avem doua variante: aceea de a sti si aceea de a nu sti. Eu am ales sa stiu cat mai mult lucruri, datorita simplului fapt ca am observat ca imi este mult mai usor asa. De cele mai multe ori sunt considerat o persoana amuzanta, iar simtul umorului este o trasatura la care nu as renunta pentru nimic in lume.
Asta ar spune Cezar despre el. Probabil va intrebati de unde stiu acest lucru. Eu va raspund: cunosc aceasta persoana dintotdeauna si m-a intrigat intr-atat incat am vrut sa inteleg modul cum gandeste.
Acum am sa va ofer o descriere mai amanuntita a acestui om minunat. Este ironic, iar acest lucru este ingrozitor atunci cand incerci sa-l convingi de ceva anume, o idée sau o conceptie. Este genul de om care are nevoie de un motiv pentru a face orice, in special atunci cand ii propui sa creada in ceva/ cineva. Este genul de om care te poate face sa razi chiar si atunci cand nu vrei sa zambesti macar. Daca ii adresezi o intrebare legata de un subiect despre care nu detine informatii, ziua urmatoare va veni cu un eseu compus despre aceeasi tema si cu propriile opinii foarte clar conturate. Este genul de om care intotdeauna va incuraja progresul si va judeca aspru involutia umana si decaderea sociala. Este genul de om care, desi nu arata extraordinar, te poate determina sa consideri toti oamenii frumosi prin felul lor de a fi.
De ce e minunat sa ai un astfel de om in preajma ta?
Deoarece iti poate oferi imaginea omului cult, care poate intelege si judeca singur, cu propria-i minte orice legat de ceea ce exista.
De ce nu e intotdeauna bine sa ai un astfel de om aproape?
Pentru ca, uneori, iti doresi sa simti lucrurile, nu sa le gandesti, insa prezenta lui creeaza impresia unei vieti care trebuie traita numai cu mintea.
In general, eu imi doresc sa traiesc viata ghidata de suflet, dar este foarte important de asemenea sa ne ingrijim mintea.
Banuiesc ca nu e nevoie sa va explic cum ne purtam cu astfel de persoane. Pur si simplu incercati sa absorbiti cat de multa informatie puteti, insa treceti-o prin propriul vostru filtru.Tineti minte! A admira nu inseamna a copia. Frumusetea lumii vine din originalitatea voastra.
Daca nu ati intalnit un astfel de om, nu va pierdeti speranta! Uneori cele mai mari surprize sunt pastrate pentru sfarsit Smile.Continuati sa zambiti si aveti incredere in voi! Viata e mult mai frumoasa decat ar incerca unii sa va faca sa credeti. Nu judecati oamenii care au mai multi ani decat va place sa credeti ca defineste tineretea. Tineretea este stabilita de cat de liber te simti si cat de mult te poti bucura de viata. In plus, consider ca a fi tanar este doar un lucru trecator, fara valoare. Asa cum a spus Mark Twain : “Tineretea este doar un defect al omului. Dar trece”.
Sper sa va placa de Cezar exact asa de mult cum imi place mie.

Bye, pe data viitoare!

Sinziana Constantinescu

P.S: Fetelor, cautati baieti care au sanse sa devina Cezar! Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *