O noua revolutie tech va avea loc in 2016

O noua revolutie tech va avea loc in 2016

 

An de an, jucatorii de pe piata tech incearca sa ne uimeasca, sa “ne prinda” cu noile lor gadget-uri, sa revolutioneze, fiecare in felul lui, acest domeniu care are o evolutie uimitoare. Dupa informatiile facute publice pana acum, anul 2016 va aduce mai multe noutati pe aceasta piata.

Pe ce “se merge” in acest an? Se pare ca producatorii vor pune accentul pe realitatea virtuala, pe drone (din ce in ce mai perfectionate), dar se vor ocupa intens si de robotica si de noi dezvoltari ale soft-urilor din smartphone-urile noastre.

Microsoft isi continua proiectul lansat anul trecut, acela al unui hibird laptop/tableta “Surface Pro 4”, al carui aparitie, intr-o noua versiune, va avea loc, se pare, spre finalul anului 2016. De asemenea, va fi imbunatatit si exclusivistul laptop numit “Surface Book”.

Cei de la Samsung se pregatesc sa lanseze, in februarie, Galaxy S7, care va aduce ca noutate un ecran ultra-senzitiv, rivalizand cu cel produs pentru iPhone 6s.

Dar nici Apple nu se lasa. Vor veni pe piata cu noile casti wireless. Probabil impreuna cu urmatorul lor iPhone.

Cat despre japonezi, ei pregatesc un headset de productie proprie, PlayStation VR, care va functiona cu PS4 si va aparea spre mijlocul anului.

Tot pe parcusul anului 2016, Google va dezvolta dispozitivul lor deja cunoscut, Google Glass, ce va oferi consumatorilor posibilitatea de a intra in legatura cu retelele de social media, va citi texte, va afisa Google Maps, va avea GPS si va putea face fotografii.

Celor care au vazut filmele cu James Bond, si au oftat atunci cand celebra sa masina Aston Martin s-a facut praf, trebuie sa le spunem ca acea masina era o replica produsa de o imprimanta 3D. Anul 2016 va aduce pe piata o imprimanta personala 3D, numita Form 1, ce va costa in jur de 2500 de Euro.

Pentru cei impatimiti de jocuri video, revolutia continua! Dispozitivul Oculus Rift ce va fi lansat in acest an ii va introduce pe cei pasionati in realitatea virtuala a jocului. Este vorba de un headset 3D, care va crea senzatia ca esti acolo, in centrul actiunii!

Daca v-ati plictisit de touch-urile de pe tablete, ei bine, in 2016 veti putea controla tabletele doar prin miscarea ochilor! Dispozitivul Eye Trib le vor permite utilizatorilor sa “taie fructele” si sa manevreze un simulator de zbor doar cu ochii.

Este aproape de finalizare si automobilul “fara sofer” al celor de la Google. Va fi dotat cu o inteligenta artificiala bazata pe video-camerele din interiorul sau, cu instrumente tip radar si cu diversi senzori pentru diversele pozitii ale masinii.

Si, in sfarsit, se pregateste aparitita unui super-computer, numit Parallella. El va putea sa proceseze simultan un software foarte complex, ce va putea actiona in timp real pentru urmarirea unor obiecte, va avea un heads-up display holografic si va recunoste vocile.

Ce ziceti? Vom avea o noua revolutie tech in 2016?

 

(sursa: http://www.latinpost.com)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *