O minune a naturii, in Romania: Cascada Bigar

O minune a naturii, in Romania: Cascada Bigar

Uneori nici noi, romanii, nu reusim sa ne cunoastem tara. Poate pentru ca ne-am pierdut spiritul de aventura, poate pentru ca avem concedii prea scurte pentru peripluri catre locurile mai indepartate, poate pentru ca am fost deseori dezamagiti de conditii, poate pentru ca…

Iata ca niste straini, ziaristi ai site-ului Huffington Post, din USA, vin sa ne atraga atentia asupra minunilor cu care Dumnezeu a binecuvantat aceasta tara. Este vorba despre Cascada Bigar, din Caras-Severin, despre care au scris: ” Cateodata vezi o fotografie cu un peisaj natural si ti se pare ireal. Asa se intampla si cu Izvorul Bigar si Cascada Bigar, care par desprinse din basme”.

bigar

Asezata in Muntii Aninei, in vestul Romaniei, americanii care au vizitat-o spun ca este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Cascada Bigar face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita. La 12 kilometri de localitatea Bozovici, apa izvoraste de la 200 de metri altitudine si se varsa in raul Minis, de pe o stanca acoperita cu muschi.

bigar

Foarte putini dintre noi cunosteau aceasta minune a naturii. Asta si pentru ca, din pacate, in aceasta zona nu s-a facut nimic ca ea sa fie pusa in valoare. Poate ca acum, dupa ce si noi, PUSHtimea, ca si alte publicatii, vorbim despre ea, lucrurile se vor indrepta.

Drum bun spre Caras-Severin!

 

(surse: huffingtonpost.com, stirileprotv.ro, s.a)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *