“Multumim”, Coronavirus

“Multumim”, Coronavirus

 

Dupa cum presa, facebook-ul si toate mijloacele de comunicare nu ezita sa  ne  anunte, fenomenul Coronavirus a luat o intorsatura aproape apocaliptica. Ca  atunci cand un  copil face  o  prostie si trei  zile mai  tarziu se intampla ceva huge in legatura cu asta. Butterfly effect. Daca nu stiti ce e aia, va invit sa cautati pe net!  #instigareLaCultura.

In  ciuda faptului  ca  afara  e cald, e soare si frumos, totusi ne  confruntam cu riscul  de a ne  imbolnavi cu noul  virus si  asta  nu  e  ok. De aceea, asa cum ne spun specialistii, este bine sa #stamacasa.

Pentru a se evita raspandirea infectiei cu noul virus, multe evenimente publice si competitii au fost anulate sau amanate in intreaga lume.

Iata unele dintre ele.

Targul de carte din Liepzig, este unul dintre cele mai smechere evenimente de  profil. Evenimentul trebuia sa aiba loc in perioada 12- 15 martie, dar de teama imbolnavirii cu noul virus a participantilor si vizitatorilor, s-a anulat. Targul ar fi strans autori, cititori si edituri  din intreaga Europa. Participantii la eveniment ar fi avut ocazia sa vada cele mai noi  aparitii de carte si nu numai. In anul 2018, Romania a fost invitat de onoare al Targului. A fost o prezenta remarcata de catre toti participantii. Urmatoarea editie va avea loc in 2021.

Multumim, Coronavirus

Londra trebuia sa gazduiasca si  ea un  eveniment asemanator, in perioada 10 – 12 martie, Targul  de carte de  la Londra. Insa, pentru ca organizatorii  au vrut sa nu expuna participantii riscului de contaminare cu Covid-19, au  decis sa amane targul de anul  acesta. Organizatorii regreta ca au luat  aceasta decizie, in  ciuda eforturilor pe care expozantii le depusesera pentru  a face ca evenimentul sa se  intample dar, in  acelasi timp,  ei ne  promit o editie 2021 a Targului  de Carte de la Londra “cum nu    s-a  mai  vazut!”

Casa de  moda Chanel a anulat, de asemenea, un show de moda. Spectacolul  trebuia sa aiba loc in  mai, la  Beijing. Reprezentantii Chanel spun ca au luat aceasta decizie la recomandarea autoritatilor chineze, conform Business Insider.

Multumim, Coronavirus

Consecintele epidemiei cu Coronavirus se resimt in intreaga industrie a modei: Shiatzy Chen si Jarez Zhang, doua case de moda chineze si-au  retras participarea din  cadrul Paris Fashion Week (Saptamana de Moda de la Paris).

De asemenea, cei de la Gucci si-au inchis  toate  liniile de  productie, ca masura de  precautie  impotriva  infectarii cu noul virus.

Spectacolul de moda care ar fi  trebuit sa aiba loc in Dubai, in perioada 9-14 aprilie, va trebui sa continue fara Giorgio Armani. Celebrul  designer, alaturi  de echipa sa, a decis sa-si  anuleze prezenta  in  Dubai, pentru  siguranta colegilor din lumea  modei, dar mai  ales a angajatilor lor, conform Harper’ BAZAAR.

„Dama cu camelii” si „Nijisky”, spectacole de balet, trebuiau  sa fie  jucate de catre Compania de Balet din Hamburg,  pe  mai multe scene din  Singapore si Macao. Aceste reprezentatii trebuiau sa aiba loc in martie, dar  au  fost  anulate din cauza Coronavirusului. Deocamdata Ned Fulmer, coregraful companiei, nu  a comunicat nimic in  ceea ce priveste  o posibila reprogramare.

Multumim, Coronavirus

Mission: Imposible, devine intr-adevar Impossible. Filmarile celui de-al sapte-lea film din  celebra serie, erau programate sa aiba loc in aceasta perioada la Venetia. Ele au fost anulate momentan. Intr-o declaratie de presa, reprezentantii casei de productie Paramount spun ca au  luat  aceasta decizie ca masura de preventie si siguranta pentru actori si intreaga echipa, conform BBC. Mission: Impossible il are in prim-plan pe Tom Cruise, in rolul unui agent secret care salveaza omenirea de  un  virus.

Multumim, Coronavirus

In fotbal e jale mare. Dupa ce Mikel Arteta, antrenorul de la Arsenal a fost testat pozitiv cu  Coronavirus, reprezentantii UEFA anunta ca cele mai importante competitii europene, UEFA  Champions League si UEFA Europa League se amana pana in 2021, potrivit digisport.ro.

Intr-o video conferinta care a avut loc in data de 10 martie,  acestia au declarat ca au luat aceasta pentru  a  permite incheierea sezoanelor fara a  bloca calendarul.

Multumim, Coronavirus

 

Daiana Rob

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *