Povestea din spatele parului cret si a vocii legendare

Povestea din spatele parului cret si a vocii legendare

Multi il cunoastem drept “Regele muzicii pop”, multi ii spunem “Wacko Jacko” sau, cel mai adesea si cel mai elocvent,’’The King’’. Cine nu a ascultat macar o data “Beat it”? Cine nu a fredonat “You are not alone”, “Dirty Diana” sau “Thriller”?
Si generatia noastra si cei din generatiile mai vechi si cu siguranta generatiile viitoare vom nutri intotdeauna respect si admiratie pentru cel ce a insufletit scena muzicala internationala ani si ani la rand. Ceea ce nu stim toti, din pacate, este povestea din spatele vocii legendare. Michael Jackson nu a fost dintotdeauna o personalitate emblematica, impunatoare prin simpla prezenta.
Atunci cand era mic, Michael era, la fel ca si fratii lui, victima a violentei domestice. Tatal lor, Joseph, un simplu muncitor, le facea foarte adesea zilele copilariei intunecate si pline de amintiri teribile. De la violenta fizica si verbala, pana la diverse episoade traumatizante psihic, Michael a cunoscut ce inseamna tristetea in familie. Cel mai faimos episod, pe care idolul l-a povestit cu lacrimi in ochi in cadrul unui show american, este cel al unei nopti in care tatal lor, pentru a-i invata sa nu-si mai lase fereastra deschisa seara, a intrat in camera lor pe geam, cu o masca ingrozitoare pe fata, speriindu-i pe copiii adormiti. Teroarea acelei seri a ramas nestearsa in mintea cantaretului de-a lungul intregii vieti.
Dar toate aceste experiente atat de neplacute au un rezultat deosebit: Michael Jackson a devenit un artist sensibil, care a stiut sa ajunga prin muzica sa la inimile tuturor, la inimile frante si la cele triste, dar si la inimile pline de bucurie si de dragoste.
Talentul lui Michael Jackson s-a manifestat inca din copilarie. La numai 5 ani, micutul Michael isi incanta colegii de clasa cu ritmul sau uluitor si cu minunatele capacitati vocale, in cadrul recitalurilor din scoala. La 8 ani, Michael facea deja parte din trupa The Jackson 5, alaturi de fratii sai. De atunci, cantaretul nu s-a oprit din a uimi si fascina lumea cu talentul sau, cu melodiile pline de ritm, cu show-urile spectaculoase si cu turneele grandioase.
De-a lungul carierei sale, a luat parte la numeroase actiuni caritabile. In 1992, a infiintat fundatia Heal The World, care bucura copii din SUA oferindu-le excursii la parcuri de distractie si care sprijinea copii afectati de razboi si boli din intreaga lume.
Cum altfel as putea incheia acest articol, daca nu citand cateva versuri din unul dintre cele mai faimoase hit-uri ale lui Michael? Poate ar fi si niste cuvinte pe care i le inchinam marelui artist care s-a stins la varsta de 51 de ani, spre a ne reaminti ca el ramane in mintea si inima noastra.
“You are not alone / I am here with you / Though we’re far apart / You’re always in my heart…”

Livia El-Shaikh

4 comments on «Povestea din spatele parului cret si a vocii legendare»

 1. teodorescu Claudia Daniela says:

  inghetata standard, premium, superpremium si horeca

  1. Pushtimea says:

   Buna, Claudia. Raspunsul si datele complete trebuie trimise prin linkul din textul concursului. Te asteptam! Succes!

 2. STANDARD,PREMIUM,SUPER PREMIUM,HORECA

  1. Pushtimea says:

   Buna, Victorita. Raspunsul si datele complete trebuie trimise prin linkul din textul concursului. Te asteptam! Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *