Mark Zuckerberg ne vrea dependenti de Facebook

Mark Zuckerberg ne vrea dependenti de Facebook

Il stiti cu totii pe Mark Zuckerberg. Are 30 de ani, este co-fondatorul si directorul executiv al retelei Facebook si si-a vazut visul implinit. A reusit sa faca din Facebook o afacere care i-a adus doar in cel de-al treilea trimestru al acestui an 3,2 miliarde de dolari. Pe ce a mizat de la inceput? Pe nevoia noastra de comunicare. Daca la inceput Facebook gazduia doar scurte mesaje intre utilizatori, acum cei mai multi dintre noi simt nevoia sa arate celorlalti ce si cum li se intampla in viata de fiecare zi. Si astfel, conform The Wall Street Journal, Facebook a ajuns sa aiba peste 1,35 miliarde de utilizatori activi in fiecare luna. Practic, aproape jumatate din populatia conectata la internet in toata lumea foloseste Facebook macar o data pe luna.

Vineri, 7 noiembrie, Mark Zuckergberg a participat la prima sa sesiune de intrebari si raspunsuri legate de reteaua de socializare pe care a creat-o si despre unele chestiuni personale. Cu aceasta ocazie el a declarat ca isi doreste ca Facebook sa fie “la fel de vitala ca energia electrica”. Trebuie sa recunoasteti ca este un scop mai mult decat ambitios dar, uitandu-ne cu atentie la noi si in jurul nostru, ne dam seama ca are mari sanse de a reusi. Ne mai bucuram noi de vacante daca nu postam imediat fotografiile facute? Mai mergem noi la sala de antrenamente daca nu o declaram “oficial” pe Facebook? Mai putem noi savura o cina minunata daca nu postam poza felului de mancare ales?

Printr-un mesaj “de miliarde” Smile din punct de vedere al marketingului, Mark Zuckerberg spunea ca nu vrea ca Facebook sa fie o retea “cool”, ci “doar” una “utila”. Adica sa numai putem trai fara Facebook.

Stie Zuckerberg ce stie! Smile

PS: Ieri m-am intalnit cu Livia Aik, o domnisoara de 16 ani cu care mi-ar placea sa colaboram. Stiti ce mi-a spus cand am intrebat-o care este visul ei in aceasta perioada din viata? Sa isi gaseasca prieteni cu care sa corespondeze prin scrisori. Sa traiasca sentimentul asteptarii unui raspuns la o intrebare sau la o neliniste sau la o gluma. Sunt curioasa ce ar spune Zuckerberg daca ar auzi-o. Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *